Leekens waarschuwt: "Selectie kan afhangen van gedrag bij je club"

Leekens waarschuwt: "Selectie kan afhangen van gedrag bij je club"
Foto: © SC

Georges Leekens heeft een niet mis te verstane boodschap voor zijn aspirant-Rode Duivels: gedraag je bij je club of een selectie voor de Rode Duivels komt op de helling te staan.

De bondscoach wou het niet gezegd hebben, maar de niet-selecties van Kevin De Bruyne en Yassine El Ghanassy hebben daar veel mee te maken. Beide spelers hebben de laatste weken minstens één keer uiting gegeven aan hun ongenoegen bij een wissel of een bankzittersstatuut.

"Spelers zijn ambassadeurs en van hun gedrag hangt soms een selectie af", aldus Georges Leekens. "Ik wil niet zeggen dat dit nu het geval is. Ik hoop gewoon dat De Bruyne weer lekker begint te voetballen en dat hij alles dat er rond gebeurt nu even vergeet. Ik wil weer de lachende Kevin zien."

"Voor El Ghanassy geldt hetzelfde. Hij zit met een transfer naar Manchester City in het hoofd en dat kan nu niet. Hij moet zijn hoofd vrijmaken. Ze hebben alletwee een heel mooie toekomst, dat moeten ze onthouden."

Tweede kans
Ook Vadis Odjidja was de laatste tijd niet onbesproken, maar hij is er wel bij. "Iedereen verdient een tweede kans en die moet je afdwingen, zoals Vadis gedaan heeft. De laatste tijd zijn er echter te veel reacties op het voetbalveld die ik niet zo graag heb. Ik zou zeggen aan die spelers: het is tijd om volwassen te worden", vervolgde Leekens.

En hij voegde er nog aan toe. "Als je te veel aan de show denkt of te veel met jezelf bezig bent, is dat niet goed voor de ploeg. En die ploeg is het belangrijkste momenteel. Het shirt waar je voor speelt is belangrijk, de rest niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties