Leekens: "Mignolet blijft in doel staan"

Leekens: "Mignolet blijft in doel staan"
Foto: © SC

Het was een tevreden bondscoach Georges Leekens die vrijdagavond de pers kwam te woord staan. Hij zag immers zijn jongens een volwassen wedstrijd spelen en zonder in de problemen te komen de punten meepakken uit Oostenrijk.

Hij kon enkele uitblinkers al geruststellen, zoals Simon Mignolet. "Ja, hij blijft staan, daar kan geen discussie over bestaan. Daar is nooit twijfel over geweest. Niet alleen heeft hij hier een sterke prestatie geleverd, hij heeft heel de week uitstekend gewerkt en verdient dit. Simon is een fantastische man, dit is goed voor zijn carrière en voor de Rode Duivels", zegt Leekens in HLN.

Op het middenveld speelden ook Witsel en Simons een sterk partij. "Axel speelde bevrijd en is gewoon een goede voetballer met veel volume. Samen met de flankaanvallers heeft hij uitmuntend werk geleverd. Timmy Simons was eveneens een belangrijke schakel. Hij loopt de honderd meter in zes dagen, maar je kan met hem wel naar de oorlog. Wat een grote speler!"

Dat Hazard op de bank startte, was louter een kwestie van tactiek. "Ik heb een groep van 25 jongens en kies mijn spelers in functie van het team. Eden haalt momenteel een heel hoog niveau in Frankrijk, maar ik moet keuzes maken. Dat is niet altijd makkelijk. Dinsdag is weer een andere match, Hazard blijft een belangrijke pion in deze selectie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties