Vijf minuten extra rust voor verkoop hamburgers?

Steurbaut Kersten
| 58 reacties
Vijf minuten extra rust voor verkoop hamburgers?
Foto: © SC

Krijgen de voetballers in België volgend seizoen vijf minuten langer rust? Die kans is heel reëel. Op die manier wil de Pro League de inkomsten bij de voetbalclubs in eerste klasse laten stijgen.

Herkent u de situatie ook? Tijdens de rust wilt u de keel smeren met een frisse pils en de innerlijke mens versterken met een hamburger of een frietje. Maar omdat er een paar duizend van uw supporterende collega’s hetzelfde idee hebben, mist u de openingstreffer tijdens de tweede helft. Net het enige doelpunt van de avond.

Vanaf volgend seizoen behoren dergelijke situaties misschien tot het verleden. De Jupiler Pro League zou immers een voorstel ingediend hebben om de rust te verlengen met vijf minuten. Op die manier kunnen de clubs hun kas extra spijzen. Op die manier worden mogelijke verliezen door een beperkte opkomst bij wedstrijden uit Play-Off 2 ook beperkt.

Een beetje gek? België staat niet alleen met zijn idee en haalde de mosterd in Duitsland. Drie jaar geleden werd het voorstel, om extra braadworsten te verkopen, al eens afgeschoten. Misschien zorgt de Jupiler Pro League voor een doorbraak in het Europese voetbal?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties