De Boeck: "Standard wordt gevaarlijke outsider"

De Boeck: "Standard wordt gevaarlijke outsider"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Glen De Boeck verwacht heel spannende play-offs. Zo ziet hij Gent, Genk, Standard en Club het Anderlecht bijzonder moeilijk maken.

"Ik vind Standard nog steeds een gevaarlijke outsider omdat Witsel en Defour in bloedvorm verkeren", beweert De Boeck in Het Nieuwsblad. "Standard is de jongste weken een van de weinige ploegen met defensieve stabiliteit."

"Ik verwacht echt iets van Standard. Ofwel voor de titel, ofwel als scherprechter. Door die acht punten achterstand móet Standard voluit gaan. De eerste wedstrijden zijn bepalend. Wint Standard zondag op Anderlecht, dan is de achterstand amper vijf punten."

"Anderlecht blijft favoriet"
Ook voor Genk is het tijd om kleur te bekennen. "Frankie zal het niet graag horen, maar Genk mag geen verstoppertje meer spelen", vindt de ontslagen trainer van Germinal Beerschot. "Misschien is het onverstandig om daarmee fel naar buiten te komen, maar intern moet de titel de ambitie zijn. Ik denk dat Frankie genoeg vuur en wilskracht heeft om daar voluit voor te gaan."

Toch ziet hij de favoriet nog altijd in Brussel spelen. "Anderlecht blijft favoriet. Omdat het Anderlecht is. Het vertrek van Boussoufa zal een impact hebben, maar is die groot genoeg om de titel te kosten? Veel zal afhangen van hoe jongens als Suarez, die de kwaliteiten hebben, opstaan."

"En van wanneer Olivier Deschacht fit is. Anderlecht miste de voorbije maanden defensieve stabiliteit. De terugkeer van Deschacht kan de sleutel zijn om het vertrek van Boussoufa op te vangen. Bepalende spelers kunnen vrijer voetballen als ze niet bang zijn om uit positie te voetballen of naar voor te trekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties