Dury: "Weet niet wat ik ervan moet denken"

Nico Wieme
| 14 reacties
Dury: "Weet niet wat ik ervan moet denken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het gelijkspel zat Francky Dury met een dubbel gevoel. De Gentcoach zag zijn team sterk openen en vond zijn spelers ook met zijn tienen goed spelen, maar moest toch vrede nemen met een punt. "Ons spel komt er niet uit met een man minder."

Francky Dury wist niet goed of hij nu tevreden moest zijn of niet met dat gelijkspel. "Winst heeft er zeker ingezeten. Ik had ervoor gekozen om Club meteen bij de keel te grijpen. We hadden een goede balcirculatie en creëerden veel kansen. Zelfs na de rode kaart hadden we nog drie uitstekende mogelijkheden om te scoren. Club was voor de rust nergens."

De coach van de Buffalo's zag zijn team na de pauze terugplooien. "Club drukte ons dan achteruit en dat was te verwachten. We stonden echter goed gepositioneerd. De Bruggelingen hadden wel meer balbezit, maar deden daar niet veel mee. Na de 1-1 kon het doelpunt langs beide kanten vallen."

Vooropgestelde doel

Dury had zich toch wat anders voorgesteld van de start van de play-offs. "Ik wil in die topmatchen het spel zien dat ik voor ogen heb. Met een mannetje minder kunnen we niet terugvallen op onze automatismen. Daar sta je als coach machteloos tegenover."

Uiteindelijk bleek de ontgoocheling toch de bovenhand te halen. "Thuis moet je altijd winnen. Vooral tegen een opponent die zelf niet honderd procent is. Hadden we die voorsprong iets langer kunnen vasthouden, dan wou ik het nog wel eens zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties