Standard dwingt winst af in de slotfase

Michiel Derwael
| 216 reacties

In de topper tussen Standard en Genk hebben de Luikenaars de wedstrijd in de slotfase gewonnen. De Limburgers kwamen op voorsprong, maar Witsel en Nong bezorgden de Rouches de volle buit, 2-1.

Genk startte sterk aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase enkele kleine kansjes. Tözser testte met een vrije trap vanaf 25 meter de vuisten van Bolat. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor de Limburgers. De Bruyne zette voor en vond Vanden Borre aan de tweede paal. De middenvelder pakte de bal in één tijd op de slof, maar Bolat pakte uit met een goede reflex.

Standard kreeg in de twintigste zijn eerste goede mogelijkheid via Van Damme, maar zijn kopbal kon Courtois niet verontrusten. De Rouches trokken de wedstrijd meer en meer naar zich toe  en dreigde enkele keren van afstand. Schoten van Tchité en Carcela hadden niet genoeg kracht.

In de slotfase van de eerste helft kregen de Luikenaren nog enkele goede kansen. Carcela speelde Leye vrij en zijn voorzet belandde bij Tchité, maar de aanvaller kon niet afdrukken. Op slag van rust zette Witsel goed door en legde de bal panklaar voor Leye, maar zijn schot werd afgeblokt. In de counter die daarop volgde kwam Standard goed weg. De Bruyne ging door op links, maar plaatste de bal net naast het doel.

Standard ging in de tweede helft door op zijn elan en dwong meteen een goede kans af. Leye kon vrij inkoppen, maar de bal miste snelheid en kracht. Genk kon na een kwartier dreigen via een zwak schot van De Bruyne.

De Limburgers zetten in de 67ste een mooie actie op poten. Na een actie tussen Vossen en Vanden Borre belandde de bal uiteindelijk bij De Bruyne, die op zijn beurt Tozser afzonderde voor doel. De Hongaar twijfelde niet en schoot de bal overhoeks binnen. Genk kwam tegen de gang van het spel op voorsprong, maar Standard was niet aangeslagen en dreigde meteen met een afstandsschot dat over ging.

In de 75ste minuut claimde Standard een penalty, maar de arbiter ging er niet op in. Meteen na die fase werd Barda gelanceerd, die foutief werd afgestopt door Pocognoli. Standard voerde de druk op in de slotfase en dat resulteerde in een penalty. Nong werd in de 85ste minuut neergehaald door Courtois. Witsel zette zich achter de bal en trapte het leer in de rechterbovenhoek.

Standard bleef druk opvoeren en dat werd beloond in de 90ste minuut. Invaller Nong kopte een voorzet vanaf rechts in de verste hoek. Standard heeft verdiend de drie punten in eigen huis gehouden.