Lierse wil opnieuw Belgisch kleuren

Jelle Vereecke
| 50 reacties
Lierse wil opnieuw Belgisch kleuren
Foto: © SC

Lierse is dankzij de (financiële) steun van Maged Samy opnieuw in eerste klasse geraakt. Deze zomer zal er echter een grondige opkuis gehouden worden in de kern. De club wil vooral meer Belgen in de kern.

"Ik wil meer Kenny Thompsons", aldus Maged Samy in S/VM. Volgend seizoen moeten er zeven Belgische spelers op het wedstrijdblad ingeschreven staan. Dit seizoen zijn dat er nog maar zes. Op dit moment telt de Lierse-kern slechts negen 'echte' Belgen en twee 'voetbal-Belgen'.

"Wij maakten de voorbije twee jaar na de degradatie mee wat KV Mechelen na het failliet meemaakte", zegt CEO Neel De Ceulaer. "Meer dan een compleet elftal van onze beste spelers, zoals Romelu Lukaku, vertrok naar Belgische topclubs. Tot de min veertien staan we overal aan kop, van de ouderen zijn er maar een paar talenten gebleven."

Doelman Nathan Goris zal volgend jaar zijn kans krijgen bij Lierse. Goris speelt dit seizoen op uitleenbasis bij Turnhout, maar wordt gezien als een keeper met veel potentieel. "Die jongen verdient een kans", vindt technisch directeur Herman Helleputte. "Coosemans bij Club en Courtois bij Genk doen dat goed. Goris is van hetzelfde niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties