Vanden Stock: "Ben op zoek naar speler bij TP Mazembe"

Vanden Stock: "Ben op zoek naar speler bij TP Mazembe"
Foto: © SC

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock is momenteel in Afrika. Hij is er om de Congolese topclub TP Mazembe te bezoeken. Op de website van de club geeft hij toe geïnteresseerd te zijn door één van de spelers.

"Wij hebben de exploten van Mazembe in december op het WK voor clubs gevolgd", zegt Vanden Stock. "Een prestatie die geen enkele Belgische club ooit heeft geleverd. De goeie relatie met voorzitter Moïse Katubi brengt Mazembe en Anderlecht bij mekaar. Ik wil er op wijzen dat ik hier in Lubumbashi ben - en ik ben daar vereerd over - op persoonlijke uitnodiging van Katumbi."

"Ik heb Mazembe voor het eerst aan het werk gezien in de halve finale van het WK voor clubs tegen het Braziliaanse Porto Alegre. Daar leverde Mazembe een uitzonderlijke prestatie door tot de finale door te dringen. Tijdens deze training geraak ik ook onder de indruk van de ernst waarmee hier gewerkt wordt."

"Het is evident dat wij hier zijn om president Katumbi te overtuigen één of andere speler aan ons af te staan. Maar ik heb begrepen dat hij zijn spelers wil houden om voor de derde keer op rij de Afrikaanse Champions League te winnen. Ik wil niet ingaan tegen de ambities van een overtuigde en sympathieke sportman als Katumbi."

Vanden Stock spreekt wel niet uit welke speler hij precies wil hebben. "Dat kan ik nu niet zeggen, laat ons het ideale moment afwachten." Vanden Stock legt in het interview ook uit dat Anderlecht de play-offs begonnen is met twee nederlagen. "Maar ik denk niet dat die twee misstappen ons beletten om de titel te viseren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties