Blijft Club Brugge in het spoor van Anderlecht?

Steurbaut Kersten
| 176 reacties
Blijft Club Brugge in het spoor van Anderlecht?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge en Lokeren werken vanavond de laatste wedstrijd van de derde speeldag in Play-Off I af. Mengt blauw-zwart zich volledig in het titeldebat of zetten de Waaslanders de troepen van Adrie Koster een hak?

Met een 3-0-overwinning tegen Anderlecht tankte Club Brugge vorige week alvast vertrouwen. Bovendien kan Koster tegen Lokeren opnieuw rekenen op Jeroen Simaeys en Wilfried Dalmat. Beide spelers keren terug uit schorsing.

Driedubbele betonnen muur
Ook Karel Geraerts is klaar voor de strijd tegen zijn ex-club. De middenvelder werd vrijdag voor de tweede keer vader en is inzetbaar. En dat is niet onbelangrijk. “Voor Koster ga ik door een driedubbele betonnen muur”, liet de blonde krullenbol nog optekenen.

Ook Joseph Akpala is een belangrijke pion in de plannen van de Zeeuw geworden. De voorbije twee maanden maakte de Nigeriaan vijf doelpunten voor blauw-zwart. Maar Akpala wil geen stappen overslaan: “We moeten ons op de volgende wedstrijd concentreren. Als we ons concentreren op de titel, dan dreigen we die match te verliezen.”

“We kunnen nog verrassen”
Sporting Lokeren kon nog niet winnen in Play-Off I, maar voor de verplaatsing naar het Jan Breydelstadion kan Peter Maes opnieuw rekenen op Koen Persoons, Jérémy Taravel en Benjamin Mokulu. “Als we voltallig zijn, kunnen we zeker nog verrassen”, is assistent-trainer Stéphane Van der Heyden overtuigd.

De toekomstige middenveldtrainer van blauw-zwart ziet in Maes trouwens een ideale trainer voor Club Brugge. “Maes heeft de kwaliteiten om Club te trainen. Hij kan op korte termijn een hechte groep vormen en dat is iets wat Club de jongste tijd gemist heeft.” Een extra stimulans voor de succescoach van Daknam?

In de reguliere competitie won Club Brugge met 2-1. Ivan Perisic, Joseph Akpala en Alfred Finnbogasson maakten de doelpunten

U kan de wedstrijd vanavond LIVE volgen op uw favoriete voetbalsite.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties