Anderlecht geeft geen individuele interviews meer

Anderlecht geeft geen individuele interviews meer
Foto: © SC

Tot op het einde van de Play-Offs geeft Anderlecht geen toestemming meer voor individuele interviews. “De essentie is dat we alle tijd nodig hebben en dat we ons willen concentreren op het sportieve.”

Anderlecht geeft een maand lang geen interviews meer. Toch spreekt het niet over een persstop. “Voor elke match brengen we een speler en de coach. En in een week met maar één match kunnen dat meerdere spelers worden”, aldus directeur communicatie David Steegen in HLN.

“Die beslissing is genomen na twee zeer slechte matchen. De club was in crisis en toen hebben we beslist dat we ons moeten concentreren op het sportieve. Want het is op het veld dat het moet gebeuren.”

Het is niet de gewoonte van Anderlecht om zich af te sluiten van de pers, maar blijkbaar is het nodig. “De matchen volgen elkaar nu aan een hoog ritme op en daar ligt onze prioriteit. De spelers willen zelf ook met de wedstrijden bezig zijn en zo min mogelijk met andere zaken.”

Naast de spelers en de technische staf zal ook het bestuur de lippen op elkaar houden. “Dat is vooral een praktisch verhaal. Herman Van Holsbeeck holt nu al van de ene vergadering naar de andere. Iedereen binnen deze club heeft zijn tijd nodig. Als speler X of Y gekocht is, zullen we daar zeker over communiceren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties