Zulte en Racing Waregem verstevigen de banden

Zulte en Racing Waregem verstevigen de banden
Foto: © SC

Zulte Waregem en Racing Waregem gaan in de toekomst nauwer samenwerken. De eerste- en derdeklasser willen elkaar spelers uitlenen.

“Het is zo dat de recentste gesprekken vooral gingen over een samenwerking binnen de leeftijdscategorieën U19 en beloften, en eventueel spelers van de a-kern die weinig aan spelen toekomen", klinkt het bij Zulte Waregem. "Spelers die er baat bij hebben om speelminuten op te doen in een eerste elftal om zich op die manier verder te ontwikkelen, kunnen daarvoor bij Racing Waregem in derde klasse terecht."

"Uiteraard kan niemand daartoe verplicht worden, maar eventueel kunnen die spelers zelfs de begeleiding van Zulte Waregem blijven genieten in de vorm van bepaalde dagtrainingen en medische begeleiding. De club kan die spelers van zeer nabij opvolgen en uiteraard worden zij blijvend geëvalueerd. Die verdere vorm van samenwerking moet rustig groeien. We willen geen boude uitspraken doen die niet kunnen waargemaakt worden, maar stap voor stap in onderling overleg bekijken waar voor alle partijen – Essevee, Rassing en de speler – een winsituatie ligt."
 
Ook voor Racing Waregem is een versterking van de samenwerking een interessante piste. Sportief verantwoordelijke Theo Damman ligt toe: "Zonder dat we meteen over namen spreken willen we vooral een kader scheppen waarbij SV Zulte Waregem talenten ter beschikking kan stellen, zodat die jongens ervaring kunnen opdoen bij een derdeklasser", aldus Sportief verantwoordelijke Theo Damman van Racing Waregem.

"Zij komen op die manier in aanraking met voetbal bij een eerste elftal en voor Racing Waregem is het een ideale manier om talentvolle spelers uit de regio op te nemen in de a-kern. De komende weken en maanden zullen de gesprekken verder gezet worden en zullen we zien hoe alles concreet kan ingevuld worden. In plaats van alles vast te leggen in officiële samenwerkingsverbanden, denk ik dat het nuttiger is om geregeld ten gronde samen te zitten om bepaalde pistes te bespreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties