Rits: "Geloof in Germinal Beerschot verloren"

Steurbaut Kersten
| 67 reacties
Rits: "Geloof in Germinal Beerschot verloren"
Foto: © SC

Mats Rits verlaat aan het einde van het seizoen Germinal Beerschot. De 17-jarige middenvelder heeft het geloof in de club verloren en kan nu rekenen op de interesse uit binnen- en buitenland.

Twee jaar geleden mocht Rits met veel toeters en bellen zijn eerste contract op het Kiel tekenen. In zijn eerste officiële wedstrijd tegen Westerlo scoorde het groot aangekondigde talent twee keer, maar daarna ging het bergaf.

Patrick Vanoppen deed Rits een contractvoorstel, maar de youngster ging er niet op in. “Ik ben de voorbije twee seizoenen het geloof in de club wat kwijtgeraakt”, zegt Rits in HLN. “De ideeën van Vanoppen verdienen een kans. Ik ga dat project zeker niet afbreken, maar ik moet een keuze maken die voor mij sportief de beste is.”

Rits geeft aan dat hij niet over een nacht ijs ging in zijn beslissing. “Ik verlaat de club van mijn hart. Maar dat was niet doorslaggevend. Mijn keuze staat ook volledig los van het financiële aspect.”

En nu? “Er is een heleboel interesse uit binnen- en buitenland. Ik laat alle opties nog open. Ik wil niet naar een club gaan 'voor de breedte'. Sportieve speelkansen tellen mee, maar ik moet me ook goed voelen bij mijn nieuwe club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties