Vercauteren: "Nu draait het om Lokeren, Lokeren en nog eens Lokeren"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Vercauteren: "Nu draait het om Lokeren, Lokeren en nog eens Lokeren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vijf speeldagen voor het einde van de competitie voert Racing Genk de kopgroep van het peloton aan. Met Lokeren krijgen de Limburgers dit weekend een ‘eenvoudigere’ opdracht voorgeschoteld. Al wil trainer Frank Vercauteren daar niets van weten.

“Lokeren heeft het ons tijdens alle wedstrijden al moeilijk gemaakt”, zegt Vercauteren op de wekelijkse persconferentie. In de eerste wedstrijd van Play-Off 1 hadden de Waaslanders lange tijd uitzicht op een stunt in de Cristal Arena, maar twee kopbaldoelpunten van Elyaniv Barda schonken de Limburgers in de slotfase alsnog de drie punten.

“Ze zullen nu ook zeker niet opgeven”, weet Vercauteren. “Ik tel niet op uitgebluste ploegen. Het worden nog heel belangrijke weken, maar we mogen geen etappes overslaan. Het draait nu alleen om Lokeren, Lokeren en nog eens Lokeren.”

Als Racing Genk zondagavond aantreedt tegen Lokeren, kent het al de resultaten van de concurrentie. Al is dat volgens de Genkse coach niet meteen een voordeel. “Er zal altijd wel iets positiefs zijn aan die uitslagen. Verliezen Anderlecht of Standard punten? Of behouden we een kloofje op Club Brugge en AA Gent.”

“Maar toch speel ik liever als eerste. Nu loop je het risico dat de spelers te veel met het resultaat in hun hoofd zitten. Heeft de concurrentie verloren, dan is het de moment om te profiteren. Pakken Anderlecht en Standard de drie punten, dan is er de druk van te winnen. Het is de taak om niet met dat resultaat bezig te zijn en alleen naar onszelf te kijken.”

Thuis pakte Racing Genk negen op negen tegen Lokeren, Club Brugge en AA Gent. “Op verplaatsing was het iets minder”, beseft Vercauteren. “Nu wordt het tijd om ook daar iets mee te graaien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties