Bayat: “Tweede klasse is het einde van de wereld niet”

Michiel Derwael
| 33 reacties
Bayat: “Tweede klasse is het einde van de wereld niet”
Foto: © SC

De degradatie van Charleroi werd vorige week een feit. De Morgen strikte voorzitter Abbas Bayat voor een uitgebreid interview. In het gesprek haalde hij ondermeer uit naar ex-trainer Jacky Mathijssen en ex-manager en neef Mogi Bayat.

In de rechtstreekse duels met Eupen trok Charleroi aan het kortste eind en de degradatie naar tweede klasse was een feit.“Het idee om naar tweede klasse te moeten gaan, is erger dan er uiteindelijk terechtkomen", opent Abbas Bayat het gesprek met De Morgen.  "Het was zelfs een beetje een opluchting, want de druk was de voorbije maanden veel te groot."

"We moesten elke match winnen. Het was uiteindelijk zoals een bevalling. Je bent bang voor de pijn, maar zodra het kind er is, lacht iedereen. Niet dat we vorige week lachten, maar tweede klasse is het einde van de wereld niet."

Bayat is sinds 2000 actief bij Charleroi en stak ongeveer 12 tot 14 miljoen euro in de club. Hij heeft geen spijt van zijn investeringen. "Dat is goed geïnvesteerd. Als we de club ooit willen verkopen, denk ik dat het met winst kan. Maar nu niet", vertelt de voorzitter.

In het interview kwam hij ook terug op de uitspraken van ex-coach Jacky Mathijssen. Die verklaarde dat de malaise de schuld is van de voorzitter. "Mathijssen zit vol emotionele en psychologische problemen. Hij kan nooit een goede coach zijn, omdat hij de druk van een competitieve omgeving niet aankan. Zijn intellectuele capaciteiten reiken niet verder dan het oplossen van sudoku's. Zo'n man heeft geen recht van spreken over een succesvol iemand. De waarde van zijn commentaar is nul."

Ook zijn neef en ex-manager Mogi Bayat moest eraan geloven. “Ik heb geen relatie meer met hem. Ik zie hem niet meer en dat zal ook niet meer gebeuren. Hij is de zoon van mijn broer, we zijn bloedverwanten, maar dat telt niet meer. Als mensen mijn principes aan hun laars lappen, dan overstijgt dat die relatie", aldus Abbas Bayat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties