Afscheid van iconen Philippe Clement en Daniel Cruz

Fabian Morren
| 21 reacties
Afscheid van iconen Philippe Clement en Daniel Cruz
Foto: © SC

Met Philippe Clement en Daniel Cruz wuift Germinal Beerschot zaterdag tegen Kortrijk twee clubiconen uit. Clement maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut bij Beerschot.

"De club was door de KBVB teruggezet naar derde klasse en wilde zo rap mogelijk weer promoveren naar de Liga", haalt Clement herinneringen op. "De aanzet was zowat perfect, want we werden direct kampioen."

"Maar dat kreeg de drie daaropvolgende jaren spijtig genoeg geen verlengstuk. Zo pakten we elke keer opnieuw naast de titel en liep het in ook de eindronde telkens mis. Als ik daar nu op terugkijk moet ik toegeven dat er toen allicht rare zaken zijn gebeurd", vertelt Clement op de website van Germinal Beerschot.

"De manier waarop we toen beslissende wedstrijden verloren, of ultra-domme doelpunten tegenkregen;.. dat was niet normaal. Ik blijf er bij dat er in ons elftal toen jongens waren die een promotie naar eerste klasse niet zagen zitten omdat ze dan misschien uit de kern dreigden te vallen."

Nadien speelde Clement bij Genk, Coventry City en Club Brugge. Vervolgens keerde hij terug naar het Kiel. Maar dat avontuur beschouwt Clement als mislukt. Germinal Beerschot haalde geen enkele keer de play-off I. "Ik dacht echt dat het mogelijk was, die doorstart van deze club naar de subtop, en daarna eventueel de top in België. Die "boost" is er niet gekomen, en dat frustreert me enorm."

Naast Clement wordt ook afscheid genomen van Daniel Cruz. De Colombiaan verliet in 2002 Ajax en trok naar Germinal Beerschot. Als aanvoerder won hij in 2005 de Beker van België met G.Beerschot. Een jaar later tekende de middenvelder een contract bij Lierse. Dat avontuur werd echter een flop en na een half jaar keerde hij al terug naar Germinal Beerschot.

Armata Viola zoekt nog supporters om mee te helpen aan een gepast afscheid voor Cruz...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties