Buffel: "Ik leef als een kluizenaar"

Fabian Morren
| 13 reacties
Buffel: "Ik leef als een kluizenaar"
Foto: © SC

Door de blessure van Elyaniv Barda rekent Racing Genk weer op Thomas Buffel. De aanvaller heeft niet enkel de titel als reden om voluit te gaan. Over enkele weken loopt ook zijn contract af.

De 30-jarige Buffel houdt voorlopig beide voeten stevig op de grond. "Je voelt dat veel mensen naar een feest snakken, maar we moeten hen nog even ontnuchteren. Alles moet nog gespeeld worden", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Hoe bereidt Buffel zich op iedere wedstrijd voor?  "Met drie wedstrijden in een week leef je toch wat als een kluizenaar. Mooi weer probeer ik toch te vermijden. Te lang in de zon zitten kost toch energie", weet hij.

Buffel is op zijn hoede voor de komst vanavond van Anderlecht. "Ze spelen nu een ander spel dan vroeger in het seizoen. Met Legear en Boussoufa speelden ze meer via de flanken, terwijl ze nu op de tweede bal spelen met twee fysiek sterke spitsen. Het is iets opportunistischer, maar het blijft link: als die lange bal verlengd wordt en hij valt goed, is het meteen gevaarlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties