Courtois: "Ik en Van der Sar lijken op mekaar"

Fabian Morren
| 18 reacties
Courtois: "Ik en Van der Sar lijken op mekaar"
Foto: © SC

Racing Genk kan woensdag al kampioen worden. Thibaut Courtois blijft er echter rustig onder. "De kans dat dat gebeurt, is eerder klein", beseft de 19-jarige doelman.

"Als we dinsdag kunnen winnen tegen Club doen we een goede zaak", weet Courtois in de kranten. "Ik denk niet dat Standard op Lokeren iets zal laten liggen. Wij moeten proberen zes op zes te pakken, dan is de wedstrijd tegen Standard overbodig."

"Als we één van de twee volgende matchen winnen, volstaat een gelijkspel", vervolgt de doelman. "Maar we beseffen dat de titel nog niet binnen is, we mogen nu niet beginnen dromen."

Courtois wordt regelmatig vergeleken met Edwin Van der Sar. "Dat is normaal, we lijken op mekaar", reageert hij. "Hij heeft hetzelfde postuur en blijft ook altijd even rustig, maar mij noemen ze nog geen ijskonijn. Matoukou en Dugary plagen me al twee jaar, ze zeggen dan dat ik ooit ook bij Manchester United zal spelen."

Overigens is de jonge doelman zeer bijgelovig. "Mijn gele keeperstrui draag ik nu acht maanden, al zit er een klein gaatje in. Ik trap met mijn studs ook eerst tegen de rechterpaal, dan tegen de linkerpaal en vervolgens klop ik met de vuist op de deklat. Bij de jeugd deed ik het ook al, nu blijf ik het volhouden zolang we blijven winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties