Courtois: "Ik zag in de kleedkamer al dat het te rustig was"

Courtois: "Ik zag in de kleedkamer al dat het te rustig was"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois stond tegen Club Brugge in een echte schiettent en de aanvallers van blauw-zwart hadden elk meer dan één kogel gekregen. De jonge doelman moest zich na een schitterende eerste in de tweede helft drie keer gewonnen geven.

Na de wedstrijd was Courtois bijzonder boos. "Het was niet echt boos, maar eerder ontgoocheld", zuchtte Courtois. "We hebben de wedstrijd te beleefd aangepakt. Nee, het was niet goed vandaag en ik zag het al aankomen voor de wedstrijd. Normaal is het in onze kleedkamer heel levendig voor de wedstrijd, maar vandaag was dat om één of andere reden niet het geval. En toen wist ik al dat het heel moeilijk ging worden. Het was veel te rustig."

Courtois beseft dat er de laatste twee wedstrijden meer 'dash' zal moeten opzitten. "Zo kunnen we inderdaad niet verder, want anders verliezen we nog twee keer", aldus de man die zijn ploeg recht hield in de eerste helft. "Als je onder ligt, weet je dat je als doelman heel wat ballen te verwerken zult krijgen. Ik kan nog vier goede saves doen, maar het had vandaag evengoed 6-0 kunnen zijn."

"We moeten zo vlug mogelijk onze hoofden vrij maken, want we hebben de concurrentie een boost gegeven. We hadden Anderlecht een mentale tik uitgedeeld, maar die zullen er nu wel weer in geloven. En ook Standard zal morgen met heel wat ambitie op het veld komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties