Jacobs: "Er zit maar één ding op: winnen"

Fabian Morren
| 26 reacties
Jacobs: "Er zit maar één ding op: winnen"
Foto: © SC

Anderlecht moet rekenen op misstappen van de concurrentie om in de race te blijven voor de tweede plek. Ook de eerste plaats is na de nederlaag van Genk nog niet helemaal onmogelijk.

"In onze situatie zit er maar één ding op: je volgende match winnen. Je doet nooit een goeie zaak als je je lot niet in eigen handen hebt. Een achterstand moet je zelf proberen in te halen en dan pas kijken wat de anderen doen", zegt Ariël Jacobs in de kranten.

"Of dit een eerlijk compeititeslot is? Reglement is reglement, wat je daar ook over denkt. Het zou van mijn kant zeer misplaatst zijn om nu zaken aan te halen die voortkomen uit frustratie of nijd. Enkel de halvering van de punten zit mij een beetje dwars, maar dat was vorig jaar ook al het geval", zo zegt de Anderlecht-coach.

"Of we meer kunnen pieken naar de play-offs? Pieken kan je in het begin van het seizoen, maar veel minder op het einde of in het midden", vervolgt Jacobs. "Lange reeksen zijn belangrijk en die hebben wij dit seizoen ook gehad. Verder komt het er voor de play-offs vooral op aan alle geblesseerden en geschorsten te recupereren. Als je dan ook nog je eerste matchen wint, is de trein vertrokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties