Tienen bouwt jeugdwerking uit met hulp van Standard

Michiel Derwael
| 8 reacties
Tienen bouwt jeugdwerking uit met hulp van Standard
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tweedeklasser KVK Tienen gaat haar jeugdwerking professionaliseren en richt de DKV-KVK Tienen Jeugdacademie op. De Tiense club krijgt daarbij de hulp van Standard Luik en co-hoofdsponsor DKV Ziekteverzekeringen.

Een goede jeugdwerking wordt steeds belangrijker in het hedendaagse voetbal. KVK Tienen heeft daarom de DKV-KVK Tienen Jeugdacademie opgericht. De club richt zich eerst op spelers in het Hageland, maar kijkt ook over de grens in Wallonië.

“De club is bijzonder trots te mogen aankondigen dat in dit kader intens wordt samengewerkt met de Académie Robert Louis-Dreyfus, de gerenommeerde jeugdwerking van eersteklasser Standard Luik. Die samenwerking concretiseert zich onder meer in een doorgedreven kennisuitwisseling tussen spelers en trainers en een wederzijdse doorstroming van jong talent in het belang van beide clubs. De tweedeklasser en Standard Luik sloten een akkoord om beide jeugdwerkingen in de toekomst op mekaar af te stemmen”, vertelt de club in een persmededeling.

Ook Marc Wilmots levert zijn bijdrage. “KVK Tienen is bovendien zeer verheugd dat ook voormalig Rode Duivel en voetbalicoon Marc Wilmots op vrijwillige basis zijn gemotiveerde steun en inbreng verleent aan de concrete uitbouw van dit project. Hij werd bereid gevonden zijn rijke kennis en ervaring ter beschikking te stellen van de club en mee de filosofie achter het algemeen jeugdbeleid van KVK Tienen uit te tekenen en te bewaken.”

Samen met de stad Tienen wordt op korte termijn een concrete planning opgemaakt om de terreinen en infrastructuur van de DKV-KVK Tienen Jeugdacademie verder uit te bouwen en te verbeteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties