AA Gent en Dury gaan uit elkaar

Steurbaut Kersten
| 212 reacties
AA Gent en Dury gaan uit elkaar
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Francky Dury is volgend seizoen geen hoofdtrainer meer van AA Gent. Dat heeft de club na de nederlaag tegen Racing Genk bekendgemaakt. "We hebben in onderling overleg de verbintenis beëindigd", aldus voorzitter Ivan De Witte.

Ivan De Witte heeft tijdens een persconferentie na de wedstrijd tegen Racing Genk medegedeeld dat de samenwerking met Francky Dury wordt stopgezet. "Volgende week ben ik in het buitenland en dan kan ik met de manager volgende aankondiging niet meedelen: Francky Dury en de club gaan in onderling overleg uit elkaar met wederzijds respect."

"De voorzitter heeft dat perfect verwoord", aldus Dury. "Ik heb goed kunnen werken op Gent, het is een schitterende club. Ik wens de voorzitter (De Witte, n.v.d.r.) en de manager (Michel Louwagie, n.v.d.r.) te bedanken voor de manier waarop ik hier kon werken." Heeft de trainer al een nieuwe club op het oog? "Daarover wil ik niets zeggen. Ik hou me aan de officiële tekst."

Louwagie had ook nog enkele dankwoorden gericht aan Dury: "Bedankt voor de Europese campagne. We hebben de poules van de Europa League bereikt. De club bedankt u daarvoor."

Naar wat voor nieuwe coach is Gent op zoek? "We zoeken iemand die zorgt voor Europees voetbal. Om geruchten te vermijden, Dury is een goede trainer. Toch hebben we samen beslist om na het seizoen uit elkaar te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties