Tchité: "Waarom zouden we ons zenuwachtig maken?"

Fabian Morren
| 23 reacties
Tchité: "Waarom zouden we ons zenuwachtig maken?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond is er de klassieker tussen Standard en Anderlecht. Mémé Tchité voelt alvast geen spanning. "We zijn gemotiveerd, maar niet nerveus", zegt de spits.

Tchité onderschat Anderlecht niet. "Het vertrek van Boussoufa is een zware aderlating geweest", weet hij in HLN. "Geen speler was belangrijker dan Mbark. Zonder hem is Anderlecht Anderlecht niet meer, maar het blijft een van de beste clubs in de Belgische competitie. Ze moeten winnen om nog kans te maken op de titel en ze zijn in staat ons te kloppen."

Van enige nervositeit is geen sprake bij de Rouches. "We hebben het duel met Anderlecht op precies dezelfde wijze voorbereid als de voorgaande acht wedstrijden. We zijn gemotiveerd, maar niet nerveus. Waarom zouden we ons zenuwachtig maken? Uiteindelijk is het toch God die beslist."

Of Tchité ontgoocheld is met een derde plaats? "Na wat we de voorbije weken hebben gepresteerd, zou ik de derde plaats een teleurstellend eindresultaat vinden. Ik zou blij zijn mochten we tweede eindigen en nog blijer mochten we kampioen worden. En dat Genk de titel meer verdient dan wij, vind ik naast de kwestie. Een titel krijg je niet cadeau, je verdient hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties