Hoe ziet Racing Genk er volgend jaar uit?

Steurbaut Kersten
| 83 reacties
Hoe ziet Racing Genk er volgend jaar uit?
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk is niet van plan zijn goudklompjes De Bruyne, Vossen en Courtois zomaar te laten gaan. "We willen geen koopjes houden", is algemeen directeur Dirk Degraen duidelijk.

Een week na het vieren van de landstitel heeft Racing Genk nog een laatste keer de champagne bovengehaald. De focus bij de Limburgse club ligt echter al een tijdje op volgend seizoen. “We willen de ploeg versterken”, is coach en technisch directeur Frank Vercauteren duidelijk. “Zelfs als er niemand weggaat willen we ons verbeteren.”

Aanbiedingen uit Engeland en Italië
Het zal voor de landskampioen niet eenvoudig zijn om in eerste instantie de huidige kern bij elkaar te houden. Goudklompjes Kevin De Bruyne, Jelle Vossen en Thibaut Courtois speelden zich nadrukkelijk in de kijker van buitenlandse clubs.

Drie clubs uit de Premier League brachten al een bod uit op twee spelers (De Bruyne en Courtois), uit Italië meldden zich twee clubs voor twee spelers (Vossen en Courtois). “De bedragen waren echter niet van die aard dat we die jongens willen verkopen”, onderstreept Dirk Degraen. En een constructie waarin bijvoorbeeld De Bruyne terug uitgeleend wordt aan Racing Genk, is niet mogelijk aan de huidige transferwaarde van de speler.

“We willen geen koopjes houden. Deze club heeft de sportieve ambitie om volgend seizoen opnieuw een goede prestatie neer te zetten, maar we voorzien wel  alternatieven mocht er een van de vaste waarden toch de club verlaten.” Vercauteren: “De mééste spelers beseffen dat ze hier moeten blijven en bevestigen. Een contract in de Premier League is misschien wel dichtbij, maar om daar te schitteren moeten ze nog een hele grote stap zetten.”

In Anderlecht dromen ze nog altijd van De Bruyne, maar de kans dat de Gentenaar zich volgend seizoen een paars-wit hesje aanmeet, lijkt nihil. “Tenzij Belgische clubs hun transferpolitiek ernstig omgooien, komen onze goudklompjes niet in aanmerking voor een andere club in de Belgische competitie”, aldus Degraen.

Geen plaats meer voor uitgeleende spelers
Voor de uitgeleende spelers Stein Huysegems, Balazs Toth, Davino Verhulst, Istvan Bakx en Samuel Yeboah is er volgend seizoen geen plaats meer in de Cristal Arena. Zij mogen uitkijken naar een andere club. Dimitri Daeseleire versierde al een transfer naar STVV en ook Maurizio Aquino mag de club verlaten.

Timothy Durwael en Ndabashinze Dugary hebben aangegeven meer speelkansen te willen krijgen en mogen ook vertrekken. Het contract van Thomas Buffel loopt volgende maand af, maar in principe wil Racing Genk verder met de 30-jarige middenvelder. De Limburgse club wil op korte termijn wel een definitieve beslissing.

Gesprekken met Liverpool
Racing Genk zal volgende week met Liverpool om de tafel zitten om de samenwerking tijdens het komende seizoen te bespreken. De Reds hebben een lijstje van vijf spelers opgesteld die ze graag in België hun kans willen geven. Wat de Engelse club met Chris Mavinga van plan is, is nog niet bekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties