Defour: "Het wordt dringend tijd voor een groot tornooi"

Fabian Morren
| 39 reacties
Defour: "Het wordt dringend tijd voor een groot tornooi"
Foto: © SC

Steven Defour vindt het de hoogste tijd dat de Rode Duivels nog eens naar een groot tornooi mogen. "Als het van mij afhangt, beginnen we er nu vrijdag al aan", zegt de middenvelder.

"Ik heb onlangs de beelden van het WK' 86 nog eens gezien toen de Rode Duivels de halve finale speelden", vertelt Defour in de kranten. "Vooral die overwinning tegen Rusland met 4-3 was indrukwekkend. Wij hebben nu een lichting met veel talent. Ook een lichting die al heel wat prijzen heeft gepakt. Wij weten dus wat onder druk staan betekent en hoe we ermee moeten omgaan."

"Het wordt nu dringend tijd dat we eens naar een groot tornooi kunnen. Een WK of een EK. Als het van mij afhangt, beginnen we er nu vrijdag al aan. We moeten proberen zeker geen tegendoelpunt te pakken, maar anderzijds moeten we ook aanvallen en acties maken om het publiek achter ons te krijgen. De Heizel moet onze twaalfde man worden."

Start Defour straks in de basis? "Gezien mijn prestaties in de vorige interlands zou ik ontgoocheld zijn moest ik niet in de basis staan. Ik heb toch iets afgedwongen, denk ik. En ik voel me goed nu. Dat zal de volgende dagen op training nog blijken", aldus de aanvoerder van Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties