Dupré naar Antwerp of Eendracht Aalst?

Steurbaut Kersten
| 37 reacties
Dupré naar Antwerp of Eendracht Aalst?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frederic Dupré heeft nog geen ploeg voor het nieuwe seizoen gevonden. De Oost-Vlaamse verdediger maakt zich echter geen zorgen. “Ik wil bewijzen dat ik nog niet versleten ben.”

Dupré werd in november 2010 na aanhoudend blessureleed aan de deur gezet bij Sporting Lokeren. De verdediger onderhield een tijdje zijn conditie bij Waasland-Beveren, maar heeft nog geen nieuwe club.

Niet versleten
“Ik ben bezig met een paar ploegen”, zegt Dupré in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Zo is er interesse van Antwerp, Aalst, Waasland Beveren en Wetteren. Maar het maakt mij eigenlijk niet uit waar ik ga spelen. Ik wil gewoon bewijzen dat ik nog niet versleten ben.”

“En natuurlijk wil ik ook in eerste klasse voetballen. Ik heb veertien maanden stilgelegen. Dat is geen ideale situatie en uiteraard heb ik conditioneel nog een achterstand. Dan is het logisch dat ploegen uit eerste klasse weinig vertrouwen hebben. Daar denken ze ook: ‘Is hij fit? Hoe zit het met zijn conditie? Zal hij nog zijn beste niveau halen?’”

Dupré vreest er niet voor dat die lange periode zonder matchritme hem parten zullen spelen. “Een voorbereiding van zes weken moet volstaan om als centrale verdediger mee te kunnen draaien in tweede klasse. Ik ondervind geen hinder meer van die blessure en onderhoud mijn conditie met lopen en fietsen.”

Papa Dupré
De voormalige Rode Duivel geeft toe dat het voorbije jaar geen makkelijke periode was. “Ik heb er vaak aan gedacht om mijn schoenen aan de haak te hangen, maar mijn vader heeft me kunnen overtuigen om toch nog door te gaan. Ik ben nog maar 32 jaar, hé. Ik kan nog zeker drie jaar mee draaien op het hoogste niveau. Nu wil ik mij een jaartje in de kijker spelen en misschien kan ik na een goed seizoen wel een transfer versieren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties