Degraen: "Ik merk veel zenuwen bij de ouders van de spelers"

Jarryd Naegels
| 40 reacties
Degraen: "Ik merk veel zenuwen bij de ouders van de spelers"
Foto: © SC

Racing Genk-directeur Dirk Degraen leert nu ook kennis maken met de keerzijde van de kampioenenmedaille. Heel wat spelers zijn grof wild op de transfermarkt. "Dat zorgt voor zenuwachtigheid."

Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Jelle Vossen staan alle drie in de belangstelling van een resem Europese (sub)toppers. Onder meer Chelsea, Atlético Madrid en Fiorentina zitten achter minimaal één van de drie spelers aan.

Omdat het zo onrustig is in Genk, legde directeur Degraen een transferstop in van 15 juli tot 27 augustus. "Er is voorlopig ampers iets concreets voor iemand van Genk. We willen volgend jaar ook hoog presteren. Daarvoor hebben we een goede kern nodig", weet de preses in Het Nieuwsblad.

"De spelers mogen zeggen dat ze wegwillen en een beter loon willen opstrijken. Maar ze hebben toch met hun volle verstand bijgetekend? Bij een transfer moeten alle partijen akkoord gaan. Anders blijft de speler gewoon bij Genk."

Hoge bedragen
Degraen is ook bereid om betere lonen te geven. "We moeten wel om de spelers hier te houden. Al gaan we niets geven dat we in mindere tijden niet meer zouden kunnen betalen. Ze hebben al een kampioenenpremie gehad die één van de hoogste ooit was in België."

Toch zorgen al de transfergeruchten voor heel wat zenuwachtigheid. "Vooral bij de entourage en de ouders van de spelers. Dat is geen verwijt, maar ze komen in aanraking met bedragen die ze als gewone werknemer niet gewend zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties