Padt: "AA Gent is een mooie club met ambities"

Melissa Maes
| 3 reacties
Padt: "AA Gent is een mooie club met ambities"
Foto: © SC

AA Gent heeft woensdag Sergio Padt officieel voorgesteld als nieuwe doelman. Gaat blauw-wit met vier keepers verder of moet er toch nog een goalie de Gentse club verlaten? Dat is nog niet duidelijk. In ieder geval heeft de nieuwkomer veel zin in het Belgisch avontuur.

Sergio Padt is een 21-jarige Nederlander van 1m97. De doelman komt over van Ajax, maar speelde afgelopen seizoen voor de Nederlandse tweedeklasser Go Ahead Eagles.

“Ik heb mijn jeugdopleiding bij Ajax gehad en daar ben ik trots op. Daar leer je mooi verzorgd voetbal te brengen. Ik heb nu voor AA Gent gekozen omdat het een mooie club is met ambities.”

“Voor mij is Edwin Van der Sar de beste keeper van de wereld. Door mijn lengte word ik vaak met mijn voorbeeld vergeleken. Hij toonde aan dat je als bescheiden man ook een mooie loopbaan kunt uitbouwen.”

Padt heeft wel degelijk ambitie om eerste doelman te worden bij de Buffalo’s, maar niet zo snel zoals eerder werd geschreven in de Nederlandse pers. “Ik besef dat ik nog een lange weg voor de boeg heb, maar op termijn ben ik natuurlijk ambitieus. Hard werken is de enige optie om in je loopbaan vooruitgang te boeken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties