"Sommige spelers zijn blij dat ik vertrek"

Fabian Morren
| 136 reacties
"Sommige spelers zijn blij dat ik vertrek"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Frank Vercauteren heeft na de commotie van de voorbije dagen de pers te woord gestaan. De coach verlaat straks RC Genk. "Ach, het leven gaat verder, hé."

Fabian Morren vanuit Genk

"Ik wil graag nog blijven tot na de Champions League-wedstrijden tegen Maccabi Haifa. De club heeft me dat ook gevraagd. Dat is echter afhankelijk van een aantal factoren. Ik zal er alles aan doen, maar ik kan daar nu niet ja of neen op antwoorden", zo vertelde Vercauteren. Welke die factoren zijn, wilde Vercauteren niet kwijt. Wellicht moet Al Jazeera akkoord gaan met deze constructie. "Er zijn veel foute dingen geschreven in de kranten. Later zal ik die berichten rechtzetten. Nu concentreer ik me enkel op de twee volgende wedstrijden tegen Zulte Waregem en Maccabi Haifa."

Vercauteren had intussen een gesprek met de spelers. "Ze lijken niet veel problemen te hebben met deze situatie. Volgens mij heeft dit geen invloed op de spelersgroep. Het zijn allemaal profspelers en ze moeten maar met één doel bezig zijn: zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Al de rest mag geen excuus zijn. Waarom ik de komende twee wedstrijden nog doe? Wel, er zijn drie partijen: het bestuur, ik en de spelers. Als één van die partijen niet akkoord ging, zette ik zonder problemen een stap opzij."

De trainer loodste Genk vorig seizoen onverwacht naar de titel. Er is dus een band met veel van zijn spelers, maar toch relativeert Vercauteren. "Ach, sommigen zullen blij zijn dat ik weg ben. Een derde luistert ongeïnteresseerd, een derde vindt het jammer en nog een derde is blij dat ik vertrek. Op dit moment moet iedereen zich concentreren op de volgende wedstrijden."

Vercauteren deed zijn uitereste best om alles bijna weg te relativeren. "De ploeg zal in drie dagen niet vallen" of "de club is niet afhankelijk van één speler", waren uitspraken waarmee de coach probeerde te sussen. "Het leven gaat verder, hé", haalde hij ook nog een huizenhoog cliché boven. Over de timing, vlak voor de levensbelangrijke confrontatie met Maccabi Haifa voor een plek in de Champions League: "Het was anders voorzien, maar dat is helaas niet kunnen gebeuren. Deels door de media, die niet correct was in haar berichtgeving."

Mensen binnen de club, maar ook vele fans reageren ontgoocheld op de beslissing van Vercauteren om te vertrekken. "Ik begrijp die ontgoocheling bij de supporters. Ik wil alle fans bedanken, ook die ontgoocheld zijn. Ze hebben mij heel veel gegeven. Ik kom vaak mensen tegen die mij bedanken voor wat ik hier het voorbije anderhalf jaar gedaan heb. Ik wil hier ook in Genk nog eens kunnen terugkomen om gezellig iets te drinken. Ik wil hier in schoonheid eindigen. Als dat kan met kwalificatie voor de Champions League zou dat de max zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties