Interview "Ze zijn niet allemaal een Lukaku of De Bruyne"

Fabian Morren
| 5 reacties
"Ze zijn niet allemaal een Lukaku of De Bruyne"
Foto: © SC

Beerschot trok met Rodrigo Rojas en Collins Kisuya nog twee nieuwe spelers aan. Vooral bij die laatste lijkt de club toch een risico te nemen.

"Kisuya is een berekend risico", vertelt hoofdscout Stan Van den Buijs. "Omdat Omar Diouck vertrok, kwam er ruimte vrij. Bovendien wordt hij volledig betaald door sponsors. Het risico is dus toch eerder beperkt."

Feit blijft wel dat Beerschot een Paraguayaan en een Keniaan boven de de eigen jeugd verkiest. "We moeten toegeven dat onze jonge spelers nog tijd nodig hebben", zegt Van den Buijs. "Dat is ook geen schande, hé. Hoeveel Lukaku's en De Bruyne's lopen er tenslotte rond?"

"We willen onze jongeren in de toekomst meer individuele training geven", vervolgt Van den Buijs zijn verhaal. "We gaan de jeugdwerking verder optimaliseren. Bedoeling is dat ze onze spelers niet meer komen weghalen, zoals in het verleden al te vaak gebeurde."

Sommige jongens hadden volgens de scout beter uitgeleend geworden. "De derde of vierde klasse is de beste leerschool. Daar zouden ze heel veel progressie maken. Dat is echter de fout van de managers. Zij vinden de lagere reeksen te min voor hun speler."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties