Interview Thomas Meunier: "Dit Club wordt kampioen"

Tomas Taecke
| 292 reacties
Thomas Meunier: "Dit Club wordt kampioen"
Foto: © SC

Spelers uit de lagere regionen die voor de leeuwen gegooid worden, het gebeurt niet elke dag. Thomas Meunier wil in de voetsporen van François Sterchele treden, die hetzelfde huzarenstukje wist te realiseren.

Op zijn twintigste verjaardag spreekt de aanvaller met onze redactie over zijn debuut, zijn aanpassing aan het hoogste niveau en de aspiraties van Club Brugge.

"Ik was vrij zeker dat ik in Mechelen aan de aftrap zou verschijnen", vertelt Meunier die zijn 'echt' debuut al voelde aankomen. "Lestienne was geblesseerd en in de oefenpartijtjes op training kreeg ik het juiste hesje over mijn schouders heen".

"Zenuwachtig was ik zeker en vast: je wil toch niet door de mand vallen wanneer alle ogen op je gericht zijn. Gelukkig liep het meteen vlot en ging het ons ook collectief voor de wind", is de jeugdinternational tevreden over zijn vuurdoop.

"Graag vergeleken met Sterchele"

Vorig seizoen speelde Meunier nog met Virton in derde klasse. Net als Tom De Sutter of François Sterchele werd hij uit de derde afdeling meteen naar de eerste klasse overgeheveld.

"Met De Sutter word ik niet graag vergeleken. Let op; ik vind hem een prima voetballer, maar momenteel zit hij een beetje op een dood spoor. Sterchele daarentegen is echt wel een voorbeeld. Vroeger bij Standard speelde ik ook als centrumspits. Net als François wil ik voor Club Brugge heel belangrijk worden", aldus Meunier.

"Na enkele maanden ben ik relatief goed aangepast aan de omstandigheden en het niveau", gaat de Waal die nu in Jabbeke woont verder. "Ik ben ook ontzettend goed omringd door sterke voetballers en een uitstekende technische staf, mentaal word ik daar enorm door geholpen", looft Meunier de blauw-zwarte entourage.

"Eigelijk is het in eerste klasse makkelijker voetballen dan in de derde afdeling. Nu heb je wat meer tijd, wordt er voetbal toegelaten. In derde klasse is er veel meer pressing en speelt men veel fysieker. Nu zijn er ook veel meer oplossingen door het sterk collectief: altijd staat er een goede speler naast je aan wie je de bal kan afspelen", vergelijkt Meunier beide afdelingen.

"Geduldig zijn"

Dat hij zo snel in de basiself zou mogen postvatten, had Thomas Meunier niet durven dromen: "Ik had verwacht mee te trainen met de A-kern en wedstrijden te spelen met de beloften", is de nieuwkomer bescheiden. "Met wat speelmomenten over het ganse seizoen was ik al tevreden geweest".

"In het voetbal moet je vooral geduldig zijn, dat was ik ook bij Virton. Je mag niet gefrustreerd zijn als je op de bank terecht komt en de trainer een speler opstelt die de club enkele miljoenen heeft gekost, dat is normaal in deze wereld".

"Voor pakweg Akpala ligt dat moeilijker: hij mag nog zoveel scoren, als Bjorn Vleminckx fit is komt hij er toch vroeg of laat in", is Meunier zich bewust van de ongeschreven voetbalwetten.

Over zijn speelkansen in de nabije toekomst is Meunier realistisch: "Rafaelov komt terug uit schorsing en ook de geblesseerde spelers zullen allicht weer aansluiten. Ik kan enkel men best doen en geduldig zijn. Op elke positie is het drummen voor een basisplek. Vroeger werd ik vaker als centrumspits uitgespeeld en in mijn jeugdjaren speelde ik altijd op de nummer tien, achter de spitsen dus. Toen was ik veel technischer. Door te groeien ben ik eerder fysiek sterker geworden, terwijl ik vroeger een type Nabil Dirar was", omschrijft Meunier zijn metamorfose.

"Club wordt kampioen"

Omgekeerd evenredig met zijn nuchtere bescheidenheid oordeelt Meunier over de kansen van Club Brugge dit seizoen: "We worden minstens tweede en waarschijnlijk kampioen", komt de aanvaller verrassend uit de hoek.

"Vooral Anderlecht en in mindere mate Gent en Standard zullen met ons meestrijden. Genk zal het dit seizoen minder doen. Bij Anderlecht is een jaar zonder titel een mislukt seizoen. Ze zullen er zich moeten bij neerleggen want Club zal het kampioenschap dit jaar winnen", spreekt Meunier straffe taal.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties