Reactie Van Wijk: "Moeilijk coachen vanuit tribune"

Nico Wieme
| 4 reacties
Van Wijk: "Moeilijk coachen vanuit tribune"
Foto: © SC

Bergen verloor met 2-1 bij Club en daar had Dennis Van Wijk weinig problemen mee. De Nederlander gaf toe dat blauw-zwart verdiend gewonnen had, maar was er graag bij geweest langs de lijn. "Ik had mijn spelers gewaarschuwd voor een Brugse stormloop in de tweede helft."

Nico Wieme vanuit Brugge

Dennis Van Wijk kreeg van de bond een schorsing van twee speeldagen opgelegd en moest vanuit de tribune lijdzaam toezien hoe Bergen in de tweede helft kopje onderging in Jan Breydel. "De eerste helft hebben we het heel goed aangepakt. Club vond geen oplossingen op ons uitstekende positiespel. Tijdens de rust had ik mijn spelers gewaarschuwd dat blauw-zwart na de pauze een stormloop zou ontketenen."

En zo geschiedde ook. Bergen werd overlopen en kreeg twee doelpunten te slikken. "Ik moest vanuit de tribune apathisch toezien hoe het verkeerd liep bij ons. Ik zag waar het foutliep, maar ik mocht niet telefoneren met de bank. Op die manier kan je moeilijk coachen. Ik heb dit seizoen twee matchen in de tribune gezeten en Bergen heeft die twee wedstrijden verloren. Anderzijds heb ik er geen problemen om toe te geven dat Club verdiend gewonnen heeft. Het was gewoon beter dan wij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties