Interview Habibou: "Kalezic wil me helpen

Jim Bogaert
| 0 reacties
Habibou: "Kalezic wil me helpen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea is zijn droomclub. Ene Drogba zijn God. Maar pond scheppen deed hij bijna bij de vijand op Upton Park. "Daar over de plas, daar wil ik nog steeds heen", droomt Habib Habibou snel nog even weg. Zondag moet hij Euro's scheppen in ' T Kuipje.

Een natte zomer lang vocht hij tegen pubalgie, het beest die hem eind vorig seizoen te pakken kreeg. Van een transfer naar West Ham was plots geen sprake meer. Maar hij vocht terug. Vier maanden later was de Afrikaan speelklaar én fris in het hoofd. "Ik ben blij met mijn prestaties tegen Ronse en Kortrijk. Het ging beter dan verwacht. Voor iemand die zo lang geen matchen heeft gespeeld, voel ik me fysisch eigenlijk heel goed. Maar ik wil nog beter worden en vlammen."

Beter worden en dan vlammen richting Londen? "Over de plas, daar wil ik nog steeds heen. De Premier League is een doel. Mijn trainer, Kalezic, wil me helpen dat te bereiken, maar eerst moet ik keihard werken en successen oogsten met Zulte Waregem. Play-off 1 halen is een must. Met alle respect, maar een ambitieuze club als Zulte Waregem moet morgen naar Westerlo gaan om te winnen."

Maréval
Winnen deed Essevee de laatste twee matchen nog eens. En dat met zeven doelpunten en nul tegendoelpunten. Aderlating is echter de schorsing van Maréval, zaterdag nog auteur van het winnende derbydoelpunt tegen Kortrijk. "We zullen hem missen tegen Westerlo. Hij is echt fantastisch. Ik overdrijf niet wanneer ik hem tot een van de beste centrale verdedigers in de Jupiler League reken. Hoe hij uitvoetbalt…"

Zaterdag dus zonder Maréval in ' T Kuipje, maar met een Habibou die iets wil. Indruk maken en nog beter worden, en dan in januari? "Ik wist dat die vraag ging komen", antwoordt hij lachend. En weg was Habib.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties