Interview De Keersmaecker: "Enthousiasme is overweldigend"

De Keersmaecker: "Enthousiasme is overweldigend"
Foto: © SC

Vanavond staat De Wedstrijd op het programma: de Belgen geven Duitsland partij. De belangrijkste wedstrijd in tien jaar, want eventuele kwalificatie voor het EK hangt er van af. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker kijkt met trots en een bang hart uit naar de wedstrijd.

Trots omdat de Duivels onverwacht nog tot de laatste speeldag meedoen voor de barragewedstrijden. "Dit hadden we niet meer verwacht, eerlijk gezegd", aldus De Keersmaecker. "Die match leeft enorm onder de supporters. We zijn enorm blij dat er zo op gereageerd wordt."

"De 5000 tickets voor de wedstrijd waren ook binnen de kortste keren uitverkocht. Dat is niet meer gebeurd sinds we de laatste keer geplaatst waren voor een eindronde", gaat hij verder. "Het enthousiasme is enorm, maar we moeten ook realistisch blijven. Het gaat zéér moeilijk worden. Ik ben afgelopen vrijdag in de kleedkamers geweest en daar zag ik een enorm enthousiasme bij de spelers. De wil om er iets van te maken tegen Duitsland is overweldigend."

Hand van Leekens
Georges Leekens ligt ook in de bovenste schuif bij de Bond. "We zijn heel tevreden over zijn werk. We hebben ook een duidelijke evolutie gezien in de prestaties en het spel de laatste maanden. Het loopt steeds beter en beter, iets waar de hand van Leekens duidelijk merkbaar in is."

Toch zijn er veel punten blijven liggen. Iets meer concentratie in de laatste minuten tegen Oostenrijk, Turkije of Azerbeidzjan en de tweede plaats was al lang binnen geweest. "Het had inderdaad anders kunnen lopen. Maar dat moeten ze ook bij Turken denken, want als ze die penalty niet missen in de 95ste minuut tegen Oostenrijk waren ze ook al geplaatst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties