Fabian Morren
| 1 reacties
"Het wordt een heel zware periode voor Westerlo"

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Het wil maar niet lukken voor Westerlo. De Kempense club gaf tegen OH Leuven een voorsprong uit handen en blijft onderaan het klassement. "We missen vertrouwen", analyseert Bart Deelkens.

Westerlo mocht Deelkens dankbaar zijn. Met enkele uitstekende reddingen hield hij zijn team op cruciale momenten recht. Uiteindelijk moest hij zich wel één keer omdraaien. Toch vallen de sterke prestaties van Deelkens dit seizoen op. Die staan in schril contrast met de matige prestaties van Westerlo. "Dit niveau moet ik aanhouden."

Overheerst de ontgoocheling na deze wedstrijd?
We waren naar Leuven gekomen voor de drie punten. Het ging ook heel goed in het begin. We gaven heel weinig weg. Na de eerste helft ging ik met een heel goed gevoel de kleedkamer in. In de tweede helft liep het echter mis.

Heb je er een verklaring voor waarom het dan fout gaat na rust?
Nee, niet echt. In de eerste helft staan we heel goed en in de tweede helft helemaal niet. Het heeft ook wat met vertrouwen te maken. In de hoofden van sommige jongens leeft het dat elk foutje wordt afgestraft. Als je dat denkt, gebeurt het ook. We hadden kansen om te scoren. Als de 0-2 uitblijft, weet je dat je moet blijven opletten. Maar de manier waarop die gelijkmaker dan valt, roept toch vragen op. Ik denk dat die gast (De Vriese, red.) wel een keer of drie vrij mocht voorzetten.

In de eerste helft schreeuwde OH Leuven om een strafschop na een vermeende overtreding van Remacle op Cabeke. Was het een penalty volgens jou?
Nee, helemaal niet. Cabeke sprong gewoon naar de bal. Het zou echt heel belachelijk geweest zijn als de ref daar een penalty voor zou fluiten. Het was een pure schwalbe. Zoiets moet je meteen met geel bestraffen en dan is dat meteen gedaan.

Wellicht tevreden over je eigen prestatie? Je was opnieuw één van de uitblinkers…
Ja, ik ben heel tevreden. Het loopt de laatste weken lekker. Ik heb het vertrouwen gekregen en probeer mijn plaats in het team te behoiuden. Ik moet nu bewijzen dat ik het niveau kan aanhouden. Maar we gaan nog heel moeilijke periode tegemoet. Volgende week komt Anderlecht. De kloof moest eigenlijk kleiner worden en ze is in tegenstelling groter geworden tegenover de clubs voor ons.