Interview Jacobs: "Wereld van verschil tussen Europa en competitie"

Jacobs: "Wereld van verschil tussen Europa en competitie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was weer een geanimeerde persbabbel gisterennamiddag van Ariël Jacobs. Het vertalen van de Oostenrijkse tolk ging volgens de Anderlechtse trainer niet vlot genoeg en hij nam dan maar in verrassend vlot Duits het heft in eigen handen.

Johan Walckiers in Graz

Jacobs haalde ook nog eens een oneliner boven die hij eerder gebruikte bij de vraag of hij zijn ploeg wel zou wijzigen na Standard: "Always change a winning team", antwoordde hij met de glimlach.

Dat bepaalde jongens rust nodig hebben, spreekt Jacobs ook tegen. "Een voetbalspeler weet dat een seizoen elf maanden duurt. Ik zie dan ook niet in waarom er bepaalde jongens nu al zouden moeten rusten. Als ze midden oktober al niet meer kunnen, moeten ze toch eens naar een nieuwe job uitkijken."

Maar gaat Anderlecht nu voluit voor de drie punten? "In het algemeen gaan we altijd voor drie punten. Natuurlijk denken we aan een mooi resultaat als zes op zes, maar ook Graz denkt aan puntengewin. Dat de ploeg slechts zesde staat in Oostenrijk? Er is een wereld van verschil tussen Europa en de competitie. Graz heeft ook reeds bewezen dat het revanche kan nemen in de EL."

'Dromen zijn bedrog'
Wat de Duitse journalisten wel eens wilden weten was hoe sterk Jacobs hun ploeg inschat. "Het is een technische ploeg met ervaring en maturiteit. Een ploeg ook die de beste resultaten haalt in het eigen stadion. We hebben hen drie keer gescout en ik schat hen even sterk in als wij."

Toch zijn de resultaten van Anderlecht hoopgevend. "Ik ga nu een groot trainer, Arsène Wenger, quoten: er zijn geen garanties in voetbal, je kan het werk van twee maanden in twee dagen kapot maken. Zoals het in de competitie werkt, gaat het ook in de EL. De prijzen worden dikwijls op het einde uitgedeeld. Alles kan nog veranderen, want de vier ploegen hebben nog uitzicht op kwalificatie."

En deze wilden we u ten slotte niet onthouden. Journalist: "Ariël, sommige supporters dromen reeds van de finale". Jacobs: "Dromen zijn bedrog, zong Marco Borsato." En weg was hij...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties