Interview Koster: "Birmingham niet onderschatten"

Melissa Maes
| 3 reacties
Koster: "Birmingham niet onderschatten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge neemt het donderdagavond op tegen de Engelse tweedeklasser Birmingham. Piece of cake zou je denken, maar niet als je weet dat zo’n 5600 Britten afzakken naar de hoofdstad van West-Vlaanderen. En uiteraard kan Birmingham ook een aardig potje voetballen.

De harde kern van die supporters, zo’n honderd zware jongens, hebben een bepaald imago. De afgelopen dertig jaar hebben de Zulu Warriors een niet zo fraai ‘palmares’ bij elkaar geknokt.  

Vreest Adrie Koster de Birmingham-fans? “Neen. Ik kijk er naar uit om wat ambiance te hebben in het stadion. Ik vrees dus zeker niet de supporters van Birmingham. Er zal veel sfeer zijn in het Jan Breydelstadion”, lacht de Club-trainer.

“Birmingham is een niet te onderschatten ploeg. Ze spelen in de Engelse tweede klasse, maar hier in België zouden ze meedoen met de top. Ze zijn zeker in staat om een goeie match te spelen tegen ons. Wat ze deden tegen Maribor wil wat zeggen.”

Als Club Brugge negen punten pakt in drie wedstrijden, doet het toch een goeie zaak in de groepsfase? “Laat ons niet op de zaken vooruit lopen, maar dat zou inderdaad fantastisch zijn. Maar eigenlijk willen we alle zes wedstrijden winnen”, aldus de ontspannen Koster.

“Maar eerlijk, Birmingham beschikt over snelheid en techniek. We moeten geconcentreerd zijn en mijn spelers moeten in een goede vorm zitten. Laat één ding duidelijk zijn, Club Brugge is gemotiveerd om ook dit duel te winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties