Interview Voorzitter Rupel Boom: "Niet naar de slachtbank laten leiden tegen Bergen"

Voorzitter Rupel Boom: "Niet naar de slachtbank laten leiden tegen Bergen"
Foto: © SC

Rupel Boom krijgt geen Antwerpse derby in de Beker van België, maar krijgt wel Bergen voorgeschoteld. Voorzitter Walter Leijs toonde zich na de loting alvast niet ontevreden.

Johan Walckiers in Brussel

Rupel Boom kent zijn tegenstander voor de kwartfinales wel een beetje, want vorig seizoen speelden beiden nog tegen elkaar. De Antwerpse ploeg degradeerde echter naar derde klasse terwijl Bergen de promotie kon afdwingen. "Het is een heel andere ploeg dan diegene die we vorig seizoen bij ons thuis verslagen hebben", knikt voorzitter Walter Leijs na de loting.

Met Beerschot en Lierse zaten er nog twee Antwerpse clubs in de bokaal, maar de onschuldige hand van Steven Martens besliste er anders over. "Beerschot of Lierse waren natuurlijk heel mooi geweest, maar voor ons maakte het niet al te veel uit. Iedereen is welkom. Bergen is ook maar een kleine 100 km verder. Daarbij, we genieten gewoon van dit avontuur."

Na Leuven en Anderlecht is dit de derde keer dat Rupel Boom dit seizoen tegen een eersteklasser zal spelen. "Dit bekeravontuur heeft ons toch wel al wat punten gekost in de competitie. We hebben al vijf rondes overleefd en vier woensdagen moeten spelen. Gelukkig komt er nu een rustigere periode aan. Voor de heenmatch zullen er toch al wel wat mensen vakantie hebben, dus we rekenen terug op onze supporters. Net als tegen Anderlecht", vervolgde de voorzitter van de fusieploeg.

En Rupel Boom gaat met de nodige bescheidenheid naar Bergen, maar zeker niet zonder ambities. "We hadden van de match op Anderlecht ook niets verwacht. We gaan ons zeker niet naar de slachtbank laten leiden. Rupel Boom zal zich met alle middelen verdedigen in deze kwartfinales."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties