Reactie Kljestan: "Ik moet rol van Biglia overnemen"

Kljestan: "Ik moet rol van Biglia overnemen"
Foto: © SC

Sacha Kljestan was de ideale waterdrager voor Lucas Biglia. Nu deze laatste er niet meer is, moest de Amerikaan op het voorplan treden. Tegen Lierse deed hij dat alvast met verve met een goal en een schitterende assist.

Johan Walckiers in Anderlecht

Kljestan speelde voor het eerst met Lukas Marecek naast zich. "Het was moeilijk in het begin, want Lukas was eerst nog wat timide", aldus Kljestan. "Het is spijtig dat Biglia er niet meer bij is, maar het is nu zo. Voor zijn carrière moest hij de juiste keuze maken. Ik moet iets meer verantwoordelijkheid op mij nemen. Nee, de coach heeft me daarover geen richtlijnen meegegeven, maar voor de wedstrijd sprak ik met Proto en de andere leiders en die zeiden me dat ik me moest profileren. De rol van Biglia overnemen en dat is ook gelukt vandaag."

Voor Anderlecht was het ook een revanche na het debacle van woensdag. "Toen zijn sommige jongens niet met de juiste mentaliteit op het veld gekomen", vond Kljestan. "Vandaag was die er wel, van in het begin. Het doet ook deugd dat ik eens scoorde, want het was lang geleden. Al moet ik wel zeggen dat die goal op het conto van Canesin mag komen. Hij deed alle werk. Het was moeilijker om te missen, dan om te scoren. De makkelijkste goal uit mijn carrière."

Met een assist voor Gillet was Kljestan echter ook bepalend. "We speelden goed en er was heel wat ruimte. Als je onze aanvallers ruimte geeft, kunnen we ploegen laten bloeden. We hadden in de eerste helft de touwtjes goed in handen. Nu staan we zes punten voor en hebben we toch al een comfortabele marge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties