Duchâtelet: "Het is goed dat Standard mij als voorzitter heeft"

Fabian Morren
| 40 reacties
Duchâtelet: "Het is goed dat Standard mij als voorzitter heeft"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Aan zelfvertrouwen is er bij Roland Duchâtelet geen gebrek. Vier maanden is hij nu voorzitter van Standard, maar de voormalige preses van Sint- Truiden durft nu al spreken van een geslaagd huwelijk.

“Ik denk dat het voor Standard ook goed is dat ze mij als voorzitter hebben. Het is een win-winsituatie. Waarom? Ik voel dat. De mensen zijn tevreden. Ik zie lachende gezichten rondom mij. Ze voelen dat er naar hen wordt geluisterd, dat er visie is, ambitie en iemand die toch al iets heeft bewezen”, vertelt Duchâtelet in Het Nieuwsblad.

“We zitten natuurlijk in een overgangsperiode. Vier talenten zijn weggegaan, anderen zijn gekomen, ook getalenteerd, maar ze spelen nog maar pas samen. De pasjes van Defour naar Witsel, de pasjes van Carcela naar Witsel en omgekeerd, die automatismen creëer je niet in drie maanden. Dat duurt jaren. Zeker vooraan. Wat niet betekent dat we dit seizoen niet ook ambitie moeten hebben.”

Destijds was Duchâtelet als voorzitter van Sint-Truiden voor een eerste klasse met 24 ploegen. “Nu nog”, zegt hij. “Voor een grote club is het zelfs minder een probleem om meer matchen te spelen. En een kleinere club krijgt de kans meer matchen te winnen. Als je tiende bent op 24, dan win je geregeld. Als je tiende bent op twaalf, dan ben je een loser en dan verlies je je supporters. Kijk maar naar Schotland.”

Bedrijfswereld
“Weet je, ik vind voetbal hoe langer hoe boeiender. De onvoorspelbaarheid is zeer groot. Binnenkant of buitenkant paal, dat kan miljoenen verschillen. Het is dus zeer moeilijk om een sluitend businessplan op te stellen. Maar dat daagt me net uit als bedrijfsleider. Succes hebben in voetbal is moeilijker dan een bedrijf naar de beurs brengen. Je hebt meer oncontroleerbare factoren en je bent afhankelijk van kansberekening”, aldus Duchâtelet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties