Reactie Peeters: "Bonuspunten om dipje op te vangen"

Tomas Taecke
| 5 reacties
Peeters: "Bonuspunten om dipje op te vangen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bob Peeters en zijn ploeg worden na een verdiende 1-0-zege tegen Anderlecht nog niet van de wolk gehaald waarop ze al het hele seizoen voetballen. Rudy bracht Cercle in extremis in extase, waardoor groen-zwart tot op drie punten nadert van de Brusselse leider.

Tomas Taecke in Brugge

Bob Peeters bejubelt na de late zege tegen Anderlecht op de persconferentie de prestatie van zijn spelersgroep die dit nieuwe huzarenstukje verwezenlijkte.

"Een dikke pluim voor m'n jongens. Met zes youngsters, vijf van twintig jaar en één van 22, hebben we andermaal een fantastisch resultaat neergezet. Als ik één speler in de bloemetjes wil zetten is het Vetokele: vorig seizoen speelde hij bij de beloften van AA Gent, vandaag bezorgde hij Juhasz en Kouyate een heel lastige avond".

"Ik zag Anderlecht enkele malen de voorbije weken. We hebben het centrum goed afgesloten, omdat  ik het merendeel van hun goals daar tot stand zag komen. Een kopbalsterke spits hebben ze niet, al moest ik anticiperen op Mbokani, het wit konijn dat Jacobs vlak voor de wedstrijd uit zijn hoed toverde", vertelde Peeters over zijn vroegere leermeester Ariël Jacobs.

"Na de rode kaart hebben we steriele druk kunnen uitoefenen en toch enkele zuivere doelkansen gekregen. Ook in de eerste helft kreeg D'Haene een opgelegde kans aangeboden. Rudy kreeg wat kritiek over zich heen, maar bewees dat hij een wedstrijd kan beslissen".

"Met een beperkte kern blijven we resultaten neerzetten. Als enkele geblesseerde jongens terugkomen hebben we nog meer mogelijkheden. De punten die we nu pakken zijn een bonus indien we plots een dipje krijgen", aldus Peeters.

Peeters ontkende verder dat de zege voor zijn persoon op zich niet zo belangrijk is: "Deze overwinning is belangrijk voor Cercle, niet voor Bob Peeters. Als het goed gaat krijg je veel aandacht. Mijn aandeel in dit succes is niet zo groot als ik in de krant las deze week".

"We prenten de spelers veel basisafspraken in die zij perfect uitvoeren. Mijn jongens gaan door het vuur voor elkaar, wat veel bijdraagt tot het huidige resultaat".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties