Interview "Beloften moeten voor overwinning gaan"

Melissa Maes
| 2 reacties
"Beloften moeten voor overwinning gaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdagavond speelt Gregory Mertens met de beloften een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Drie dagen later staat groepsleider Engeland op het programma. “We zijn gemotiveerd om tegen die topploegen te spelen.”

In Groep 8 staat België derde met vier punten. Vanavond spelen onze jonge landgenoten tegen de nummer twee met zes punten, Noorwegen. Maandag komt Engeland op bezoek dat nog niets wist te verliezen.

“Het zal zeker moeilijk worden voor ons. We hebben al veel punten laten liggen”, zegt Gregory Mertens aan onze redactie. In Ijsland verloren de beloften met 2-1 en in Azerbeidzjan kwamen de jonge Duivels niet verder dan een 2-2-gelijkspel.

“We moeten aanvallen en voor de overwinning gaan. We zijn absoluut gemotiveerd om tegen die topploegen te spelen. Als we nul op zes halen, dan is het voor ons voorbij.”

De beloften starten donderdag hun partij om 19 uur, Engeland speelt om 20.30 uur tegen Ijsland. Gaan de Belgische jongens dat duel volgen? “Ik denk het niet, we zullen wel zien wat ons resultaat is. Zondag bekijken we sowieso die beelden.”

Door al die oefenwedstrijden en barragematchen worden er dit weekend geen competitieduels afgewerkt. Had Mertens niet liever een weekje rustig getraind bij Cercle Brugge? “Het is een eer om bij de nationale ploeg te spelen. Rust had misschien goed gedaan, maar ik ben nog jong en ik wil zoveel mogelijk meepikken."

Gespeelde matchen van de beloften in Groep 8:
Ijsland – België 2-1 (1 september)
België – Azerbeidzjan 4-1 (6 september)
Azerbeidzjan – België 2-2 (10 oktober)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties