Interview Jacobs: "Opletten voor Reza"

Jacobs: "Opletten voor Reza"
Foto: © SC

Ariël Jacobs moest het deze week weer zien te redden zonder heel wat internationals. En er was tijd om na te denken over de nederlaag tegen Cercle Brugge en er lessen uit te trekken voor de wedstrijd van zondag tegen STVV.

Maar welke lessen trok Jacobs nu uit die nederlaag. "Kijk, het is de tweede keer dat we met tien vallen en de tweede keer dat we daarna verliezen", aldus de paars-witte trainer. "Ik verwacht van mijn spelers dat ze ook met tien man de partij onder controle kunnen krijgen. En op dat moment eerst kijken naar het resultaat, want we hadden nog steeds een gelijkspel in handen."

"Er moet beter met zulke situaties omgegaan worden", ging Jacobs verder. "Het is zowel tactisch als mentaal een aanpassing, maar dat is een leerproces waar we door moeten. Cercle was door de omstandigheden al een moeilijke wedstrijd en door die rode kaart werd het er nog moeilijker op."

Tegen STVV mogen dus niet dezelfde fouten gemaakt worden. "Ze zijn slecht begonnen maar in hun laatste vijf wedstrijden verloren ze maar één keer", analyseert Jacobs. "Voor een bodemploeg is dat weinig, zelfs al schieten ze niet veel op met drie gelijke spelen. Ze maken ook veel doelpunten. Met 19 gemaakte doelpunten moet je normaal gezien in het midden van het klassement staan."

Maar het probleem van STVV is dat ze er ook heel veel binnenkrijgen. "Dat is de dualiteit waar wij moeten mee omgaan, want enerzijds moeten we onze stempel drukken en doelpunten maken. Aan de andere kant mogen we hen niet de ruimte geven om ons pijn te doen."

In dat opzicht wordt het belangrijk om topschutter Reza in het oog te houden. Met negen doelpunten is die immers sterk op dreef. "Ja, hij is één van de jongens die we in de gaten moetne houden. De snelheid van Reza kan ons pijn doen. Ja, het is één van de elementen waar ik rekening mee hou bij de vervanging van Juhasz."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties