De Witte: "Kan me wel vinden in kritiek van clubs"

De Witte: "Kan me wel vinden in kritiek van clubs"
Foto: © SC

De transfer van Bart Goor blijft stof doen opwaaien. Het 'artikel 913' in de bondswetgeving stipuleert dat een speler mag overstappen naar een andere club indien zijn contract eenzijdig verbroken wordt. Vele clubs vinden dat echter competitievervalsing.

Zoals verwacht houden de 'groten' zich buiten het debat. De kleinere clubs voelen zich echter benadeeld. Iedereen was op de hoogte van het reglement, maar er was ook een stilzwijgend 'gentlemen's agreement' dat er geen gebruik van gemaakt zou worden.

En dan is er nog het vermoeden van kwaad opzet. "Is er wel een gegronde reden om het contract van de speler eenzijdig te verbreken", vraagt professor arbeidsrecht Roger Blanpain zich af. "Ik denk dat daar eerst en vooral al eens een onderzoek naar zou moeten gebeuren." De professor wou het zelf niet zeggen, maar in het geval van Goor winnen alle partijen: Beerschot is een zwaar contract van een overbodige speler kwijt, Westerlo heeft er een aanwinst bij en Goor kan weer spelen.

Pro League-voorzitter Ivan De Witte kan voorlopig niet veel zeggen over de zaak. "We komen op 20 december samen, maar die transfer van Bart Goor zal niet nietig verklaard worden. Ik kan me eventueel wel vinden in de kritiek van sommige clubs, maar het reglement is nauwkeurig opgevolgd", zegt De Witte.

Bergen liet alvast weten ook wel eens benieuwd te zijn naar wat er nu allemaal juist aan de hand is. En ook STVV, momenteel op een gelijke plaats met Westerlo, spreekt over competitievervalsing. Bij de Bond vrezen ze ondertussen dat het 'geval Goor' een precedent schept dat de deur openzet naar meer soortgelijke gevallen. "Op 20 december gaat de Pro League het reglement nog eens goed bekijken voor naar de toekomst toe", aldus nog De Witte. Wordt zonder twijfel vervolgd...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties