"Hadden liever derby gespeeld tegen Beerschot"

Dirk Pieters
| 232 reacties
"Hadden liever derby gespeeld tegen Beerschot"
Foto: © SC

Antwerp heeft uiteindelijk toch gelijk gekregen in de zaak over de vriendschappelijke derby. Beerschot moet nu 81.000 euro aan de oudste club van het land.

"We waren behoorlijk zeker van onze zaak. Een contract is een contract en dat moet worden nageleefd. Het contract werd afgesloten met de club (Germinal) Beerschot en niet met Patrick Vanoppen", aldus Paul Bistiaux aan GVA.

De 81.000 euro die Beerschot aan Antwerp moet kan wel eens heel pijnlijk worden voor Beerschot. Het betalen van die vergoeding is licentiegebonden. Als er geen betaling volgt, kan Beerschot ook een mogelijk transferverbod krijgen.

"Het is niet zo dat we Beerschot in de problemen willen brengen, maar het ligt niet aan ons dat het zover is gekomen. "Ik had liever opnieuw een derby gezien. Ik win liever op het veld dan voor de groene tafel. De derby is een lucratief iets voor beide ploegen. De clubs konden allebei een goede zaak doen financieel."

Bij Beerschot wil men momenteel nog niet reageren op de uitspraak. "We wachten op het officieel vonnis. We willen nadien alles in detail bestuderen. Pas nadien zullen we reageren op de hele zaak", aldus persverantwoordelijke Frank Van Laeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties