Analyse Lokeren: Moet ploeg zich aanpassen aan Harbaoui?

Fabian Morren
| 20 reacties
Lokeren: Moet ploeg zich aanpassen aan Harbaoui?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 4 januari iedere dag twee clubs. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Verwachtingen:
Lokeren heeft een uitstekend seizoen achter de rug en moet die prestaties dit seizoen bevestigen. De club slaagde er alvast in om de kern die vorig jaar voor de verrassing zorgde, bij elkaar te houden. Voorzitter Roger Lambrecht liet onze redactie voor de start van het nieuwe seizoen verstaan dat Sporting mikt op Europees voetbal en ook wij dachten dat een zesde plaats niet onmogelijk was voor de Oost-Vlamingen.

Hoe het ging:
De verwachtingen lagen precies iets te hoog en Lokeren slaagt er maar niet in om een goeie reeks neer te zetten. Op een teleurstellende twaalfde plaats zal de club serieus uit zijn pijp moeten komen als het nog play-off 1 ambieert.

Ook de aangetrokken Hamdi Harbaoui doet nog niet wat van hem wordt verwacht: scoren aan de lopende band. De laatste weken lijkt Lokeren zich tevreden te stellen met een puntendeling. De laatste zeven matchen speelde het zes keer gelijk. Zal het nog iets kunnen forceren in de Beker van België?

Conclusie:
Lokeren zal tijdens de transferperiode een speler moeten aantrekken die een neus voor doelpunten heeft. Qua mentaliteit en motivatie zit het goed bij Lokeren, maar het lijkt er sterk op dat enkel de Beker van België nog wat glans kan geven aan dit seizoen.

De kijk van Geert De Vlieger:
"De ploeg van vorig jaar is niet zoveel veranderd, ze hebben er nu enkel diepe spits Harbaoui bij. Maar het is nog zoeken hoe hij in de ploeg past. Moet de rest zich aanpassen aan Harbaoui of moet hij zich aanpassen aan de rest?"

"Lokeren heeft voldoende kwaliteit om zeker in eerste klasse te blijven. Dit seizoen is het vaak net niet, dat is pech hebben."

Onze prognose was: 6e
Onze prognose is nu: 9e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties