Interview "Het was niet echt netjes van Lierse"

Fabian Morren
| 5 reacties
"Het was niet echt netjes van Lierse"
Foto: © SC

Jurgen Cavens is een modelprof. Op zijn 33ste heeft de spits nog altijd grote honger naar de bal. Schrijf hem niet af, zoals Lierse wel deed. Net dan staat hij op. Waasland-Beveren geniet graag mee. “Op zo’n start hoop je, hé.”

Door Fabian Morren

Even de feiten op een rijtje zetten. Enkele jaren geleden had Cavens een groot aandeel in de promotie van Lierse naar eerste klasse. Eens in eerste kreeg hij minder en minder speelkansen. Hij werd naar de B-kern verwezen, weer opgevist, om dan uiteindelijk toch geen speelkansen te krijgen. Tot hij in januari voor een avontuur bij Waasland-Beveren koos. Het geloof bij Lierse in hem was immers weg. “Het is jammer dat het zo gelopen is de laatste zes maanden”, zegt Cavens aan onze redactie. “De manier waarop was niet netjes. Maar ik probeer vooral het positieve te onthouden van mijn tweede periode bij Lierse. Ik kon hen zeker nog iets bijbrengen, maar het is nu eenmaal zo gelopen.”

Cavens kan de zaken nog nuchter bekijken en wenst zijn voormalige club het allerbeste toe. “Ik heb zaterdag de wedstrijd tegen AA Gent bekeken. Ze pakten drie gouden punten. Hun verjongde elftal heeft potentieel. Lierse moet in staat zijn om zich dit seizoen te redden. Op basis van de wedstrijd tegen Gent denk ik zeker dat het hen zal lukken.”

De ervaren aanvaller beleefde woelige jaren bij Lierse. Vooral sinds de promotie naar eerste klasse. Eigenaar Maged Samy was erg ambitieus en zwaaide met dure contracten. Sportief leverde dat echter weinig op en Samy koos voor een nieuwe politiek: minder zware contracten en meer kansen voor jonge talenten. “Hij heeft ook zelf aangegeven dat hij niet de juiste weg bewandelde. Dat siert Samy wel”, zegt Cavens. “Ze kiezen nu voor een andere weg. Jesse De Preter (CEO van de club, red.) speelt er ook een belangrijke rol in. Hij heeft heel veel verstand van voetbal. Met hem aan het roer komt het wel goed. Lierse is toch de grootste kleine club van het land.”

"Lierse zal zich wel redden dit seizoen"
Jurgen Cavens

Waasland-Beveren hoopt Cavens terug te keren naar eerste klasse. Hij nam alvast een uitstekende start. Afgelopen weekend scoorde hij nog twee keer. “Hier hoop je natuurlijk op, hé. Je hebt uiteraard ook een beetje geluk nodig”, relativeert hij. “Waasland-Beveren is ambitieuze club die de promotie wil afdwingen. Ik had destijds met Lierse al een groot aandeel in de promotie en dat wil ik graag nog eens herhalen. Het zou in elk geval fantastisch zijn.”

Aan kwaliteit is er bij zijn nieuwe team alvast geen gebrek, zo oordeelt Cavens. “Ik volgde tweede klasse al via mijn beste vriend Kurt Van Dooren (speler van Heist, red.). Veel clubs kunnen er van elkaar winnen. We zijn kwalitatief heel sterk. Vooral aanvallend hebben we heel veel mogelijkheden. Vrijdag waren we heel efficiënt. Dat zullen we ook in de toekomst moeten blijven. Vrijdag wacht de topwedstrijd op Charleroi.”

Cavens kan terugblikken op een rijkgevulde carrière. Twee keer zocht hij het buitenland op: bij Marseille en Twente. Vooral bij Marseille kreeg hij weinig speelkansen. “Een buitenlands avontuur verruimt je kijk echt enorm, op alle vlakken. Je pikt er echt heel veel van op. Toen ik naar Marseille trok was ik nog vrij jong. Dat was geen makkelijke periode.”

Hard werken
33 is hij, maar nog lang niet uitgezongen op het voetbalveld. “Ik heb er nog altijd heel veel plezier in. Dat is ook mijn grootste verdienste: ik ben me steeds goed blijven verzorgen. Ik deed ook in mijn moeilijke periode bij Lierse nog extra individuele trainingen. Bovendien heeft Waasland-Beveren me heel goed opgevangen. Ik voelde meteen vertrouwen. Dat is leuk en dat laat zich ook zien op het veld.” Dat laatste kan alleen bevestigd worden: assists, doelpunten, … Zweven zal hij echter niet doen: “Het verleden is ook maar het verleden. Het belangrijkste is en blijft de volgende opdracht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties