Interview Wils: "Hopen dat pech niet in de hoofden kruipt"

Thomas De Block
| 0 reacties
Wils: "Hopen dat pech niet in de hoofden kruipt"
Foto: © SC

Westerlo beleeft een moeilijk seizoen. De club staat op een voorlaatste plaats en moest afgelopen weekend verdediger Stef Wils toevoegen aan de lijst geblesseerden. Onze redactie had een gesprek met Wils over zijn blessure en hoe het verder moet met Westerlo.

Stef Wils blesseerde zich aan de linkerknie en zal zeker vijf tot zes weken out zijn. Morgen (vandaag) moet blijken hoe lang de verdediger effectief out is. “Voorlopig heb ik een brace om de knie gekregen, ter ondersteuning. Ik hoop dat ik eind deze week mijn revalidatie kan beginnen. Ik wil er zo snel mogelijk terug bij zijn”, gaf de Westelse verdediger aan.

Wils beseft dat Westerlo in de hoek zit waar de klappen vallen: “Voor ons verloopt het seizoen op rampzalige wijze. Het is echt een raadsel waarom we zo hard getroffen worden door zoveel blessures. Ik hoop dat de grote dosis pech niet in de hoofden van de spelers kruipt, want voorlopig lijkt er geen einde te komen aan het blessureleed.”

Komende weken cruciaal

Westerlo staat momenteel op een degradatiepositie. In de komende weken dienen zich enkele belangrijke wedstrijden aan, waaronder die tegen STVV en Zulte Waregem. Stef Wils weet dat er in die duels resultaten moeten komen.

“De overwinning van Lierse en het punt van STVV maken onze opdracht er niet makkelijker op. Na de wedstrijd tegen Standard volgen enkele cruciale weken. Ondanks alle blessures zullen we er moeten staan”, aldus Wils.

Ook de jongere spelers zullen zich moeten bewijzen. Geen evidente keuze in de moeilijke tijden waarin Westerlo verkeert. “We hebben echter geen andere keuze op dit moment. De situatie is wat ze is, we moeten erdoor.”

“In hoogste nood is de redding nabij”

Stef Wils zal de degradatiestrijd vanaf de zijlijn moeten volgen. De verdediger wil zijn ploeg wel zoveel mogelijk steunen. "De komende weken zal ik proberen om bij elke wedstrijd van Westerlo aanwezig te zijn. Het team kan immers alle steun gebruiken op dit moment.”

Tot slot hoopt Stef Wils dat het einde van de tunnel stilaan in zicht is. “We gaan door een moeilijke periode, maar er is een spreekwoord dat luidt: ‘Als de nood het hoogst is, is de redding nabij.’ Laat ons hopen dat dit bij ons het geval is”, besluit Wils.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties