Interview Jacobs: "Voor een goede strip ga ik naar de boekenwinkel"

Thomas De Block
| 18 reacties
Jacobs: "Voor een goede strip ga ik naar de boekenwinkel"
Foto: © SC

Anderlecht maakt vandaag de verplaatsing naar Beerschot. Hoewel paars-wit de laatste tijd in grote vorm verkeert, wil Jacobs zijn team waarschuwen voor onderschatting.

Thomas De Block in Anderlecht

In de selectie voor de wedstrijd tegen Beerschot viel vooral het ontbreken van Kanu op. Volgens Jacobs heeft zijn afwezigheid niets te maken met een blessure. Eventuele geruchten over een transfer drukte Jacobs laconiek de kop in: “Misschien droomt hij er wel van, maar ‘de meeste dromen zijn bedrog’ zoals Marco Borsato het zingt.”

Het nakende einde van de transferperiode maakt Jacobs hoegenaamd niet nerveus. Toch circuleren er enkele namen die het Astridpark zouden verlaten. Zo werd Tom De Sutter de afgelopen week gelinkt aan Al Shabab, de club van Michel Preud’homme.

Jacobs heeft echter geen weet van concrete belangstelling. “Geruchten zijn er altijd. Pas wanneer ze concreet worden is er iets van aan. Ik ga er echter niet vanuit dat er nog veel verschuivingen zullen plaatsvinden.”

Geen onderschatting

Anderlecht boekte de afgelopen weken een puike 9 op 9. Vooral de overwinningen tegen Club Brugge en AA Gent betekenden een serieuze boost voor de Brusselaars. Toch waarschuwt Jacobs zijn ploeg voor Beerschot.

“Beerschot is gekend om zijn bewegelijkheid. De ploeg kent weliswaar hoogtes en laagtes, maar we moeten deze wedstrijd serieus aanpakken. Van onderschatting mag er geen sprake zijn. Daarnaast speelt Beerschot in eigen huis, waar ze altijd iets meer kunnen.”

Omschakeling kan beter

Jacobs stond even stil bij de polemiek dat Anderlecht een counterploeg was geworden. Marc Degryse verklaarde reeds dat hier niets van aan was en ook Jacobs was niet gediend met deze veronderstelling.

“Ik heb de indruk dat iedereen spreekt wie een counterploeg is en wie niet. Niemand lijkt echter precies te weten wat een counterploeg is. “Natuurlijk hebben de kranten iets nodig om over te schrijven, maar gelukkig lees ik de kranten niet. Als ik een goede strip wil lezen, trek ik wel naar de boekenwinkel”, repliceerde Jacobs gevat.

De Anderlecht-trainer gaf wel aan dat hij de voorkeur geeft aan de snelle omschakeling. Wat dat betreft ziet Jacobs nog punten ter verbetering. "De snelheid van de omschakeling bij balbezit en balverlies, kan wat mij betreft nog beter. Het heeft langer geduurd dan verwacht vooraleer het systeem op de goede manier werd toegepast. Momenteel ben ik echter tevreden waar we nu staan.”

Concurrentie is de motivatie

Op de vraag hoe hij zijn ploeg blijft motiveren na de recente 9 op 9 reageerde de Anderlecht-coach als volgt. “Concurrentie is de motivatie. Iedereen in de kern kan spelen, waardoor de spelers zich steeds moeten bewijzen.”

“Het is aan ons om telkens opnieuw een wedstrijd aan te vatten om te winnen. Voor vele ploegen is een wedstrijd tegen Anderlecht de match van het jaar, maar iedere ploeg vat een wedstrijd aan om te winnen, wij dus ook”, besloot Jacobs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties