Genk gaat niet gek doen

Thomas De Block
| 75 reacties
Genk gaat niet gek doen
Foto: © SC

Genk beleeft op financieel vlak gouden tijden. De Limburgse club kan mede door de recente transfers en de doortocht in de Champions League rekenen op een vette spaarpot. Toch wil voorzitter Houben zich hoeden voor impulsaankopen.

Racing Genk verkocht afgelopen zomer en deze winter verschillende spelers. Vooral de transfers van Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne leverden een mooi bedrag op. Een optelsom van de uitgaande transfers en de inkomsten van de Champions League brengen de spaarpot op 35 miljoen euro.

Daarnaast werd er door Racing Genk niet al te duur ingekocht, enkel Tshimanga was met 2,5 miljoen euro een ‘dure’ investering. Toch wil voorzitter Houben de voeten op de grond houden met betrekking tot eventuele topaankopen.

“De bedoeling is dat we op langere termijn de ploeg verder uitbouwen tot een team dat ieder seizoen mee kan dingen naar de titel. Het is niet onze intentie om het geld snel uit te geven. We hopen er de komende vijf jaar onze plannen mee te kunnen verwezenlijken”, aldus Houben.

Investeren

Een eerste investering betreft de bouw van een jeugdcomplex. Maar dat project stond reeds voor de recente inkomsten in de steigers. De voorzitter van Racing Genk verzekerde dat Genk niet van plan is om in de laatste uren van de transfermarkt nog uitbundig te gaan shoppen.

“We willen sportief groeien, maar niet door opeens massaal veel te gaan uitgeven. Het is contraproductief om opeens een topper binnen te halen die drie keer meer verdient dan de rest van de ploeg. Dat zorgt alleen maar voor onevenwicht in de groep.”

Weliswaar houdt Houben de deur op een kier voor een last-minute-transfer. “Als de juiste speler zich op het juiste moment aanbiedt voor een juiste prijs, dan kunnen we dat natuurlijk bekijken”, besluit Houben tegenover HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties