Interview Messoudi: "Een bekerfinale is echt fenomenaal"

Fabian Morren
| 6 reacties
Messoudi: "Een bekerfinale is echt fenomenaal"
Foto: © SC

Kortrijk staat voor één de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Bergen is het laatste struikelblok voor de West-Vlamingen richting finale. Als er één iemand weet wat een bekerfinale is… dan wel Mo Messoudi. “Dat is iets héél speciaals”, reageert hij tegenover onze redactie.

Messoudi was er in 2005 met (Germinal) Beerschot al bij tegen Club Brugge én won toen ook de Cup. “De beker is voor ons van groot belang. We willen die finale absoluut bereiken”, aldus de Antwerpse Marokkaan. “Het is historisch voor elke speler. Ik heb er al eens van mogen proeven. De meesten onder ons hebben weinig ervaring, maar zo’n finale is echt fenomenaal.”

“Ik was in 2005 de jongste speler die in de finale aan de aftrap verscheen. Je hoort dan het volkslied, het stadion zit bomvol. In Kortrijk kan zo’n finale heel veel teweegbrengen. Het zou een hele prestatie zijn voor dit team. Het wordt niet makkelijk, maar onze club en het fantastische bestuur zou het echt verdienen. Zij hebben er mee voor gezorgd dat we één van de beste kernen in eerste klasse hebben.”

“Er is interesse van twee eersteklassers”
Mo Messoudi

Play-off 1 halen of de bekerfinale: Een zeer lastige keuze, ook voor Messoudi. Hij moet nu kiezen, maar niets sluit uiteraard uit dat Kortrijk beide doelen bereikt. “We kunnen al voor de tweede keer in drie jaar de play-off I bereiken. Dat is echt uitzonderlijk voor een club als Kortrijk. Kiezen is heel moeilijk. Een bekerfinale heeft heel veel aanzien. Het zet je club op de landkaart.”

Toekomst
De middenvelder is straks einde contract bij Kortrijk. “Ik weet nog niet hoe mijn toekomst eruit ziet. Er is interesse van twee eersteklassers. Ik ben heel graag in Kortrijk. Met mijn 28 jaar ben ik nu al één van de oudere spelers. Ik speel hier ook al drie jaar met plezier. Het was in het begin van het seizoen niet altijd even makkelijk, maar sinds enkele maanden sta ik weer in de basis en ik groei naar mijn beste niveau.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties